NOVI ZAKON

HRT vam može naplatiti RTV pretplatu na mobitel i računalo!

Novim Zakonom, navodi Net.hr, proširena je definicija prijamnika, a riječ je o novijim tipovima mobitela koji mogu primati radijski, to jest televizijski signal
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - U sklopu novog Zakona o HRT-u, RTV pretplatu plaćat ćemo, osim na televizijski i radio prijamnik, i na mobitele te računala, piše Net.hr .

Novi Zakon još je tijekom ljeta podigao mnogo prašine kada je najavljeno da će u traženju novih pretplatnika HRT-a sudjelovati i HEP. Srećom, ta odredba nije ušla u konačnu verziju Zakona prihvaćenog od Sabora krajem 2010. godine, međutim, njime je proširena definicija prijamnika koja dopušta HRT-u naplatu pretplate i na mobitel. Riječ je o novijim tipovima mobitela koji mogu primati radijski, to jest televizijski signal.

- Mjesečnu pristojbu dužan je plaćati svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom - navodi se u članku 34. novog Zakona.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE .

Recite nam što mislite o naplati RTV pretplate na mobitelima

Plaćate li RTV pretplatu u svojem kućanstvu? Posjedujete li mobitel koji ima mogućnost primanja radio, odnosno televizijskog, signala?

Recite nam što mislite o novom Zakonu o HRT-u u komentarima ispod članka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 08:56