FINANCIJSKI PLAN PRISAVLJA ZA 2012.

HRT-ov udar na zaposlenike i građane: Smanjit će plaće za 10 posto i povisiti pretplatu

zagreb,220207hrt zgrada na prisavlju, krim policija u zgradifoto: drago sopta-slobodna-
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Financijski plan HRT-a za 2012. usvojili su danas članovi Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a prema kojemu bi taj javni servis iduću godinu završila u minusu od sedam milijuna kuna.

Također, usvojili su prijedlog da se na zajedničkim sjednicama PV-a i NO-a HRT-a o tom planu raspravlja svaka tri mjeseca.

Predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac rekao je kako je taj financijski plan održiv i jedini moguć, te da će godina financijski biti iznimno teška.

Na sjednici je istaknuto da je na rezultate najviše utjecao pad prihoda od marketinga zbog smanjenja raspoloživih minuta za oglašavanje u udarnom terminu.

Članovi Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a planiraju povisiti iznos RTV pristojbe za dvije kune, ako to Vlada dopusti, što će na godišnjem nivou donijeti HRT-u 20 milijuna kuna prihoda. Također, planiraju smanjiti plaće i materijalna prava svim zaposlenicima za 10 posto. HRT će na tome godišnje uštedjeti 43 milijuna kuna.

Na sjednici je bio i Nikola Krešić Bonačić, predstavnik radnika u NO HRT-a. On je prenio nezadovoljstvo sindikata prijedlogom smanjenja plaća te činjenicom da ih uprava o tome nije obavijestila.

Predstavnik radnika u NO HRT-a, Nikola Krešić Bonačić prenio je nezadovoljstvo sindikata prijedlogom smanjenja plaća za deset posto, te činjenicom da ih uprava o tome nije obavijestila. Popovac mu je rekao da je smanjenje plaća zadnja stvar koju će napraviti.

- Ne mogu jamčiti socijalni mir ukoliko se udari na plaće. To je u suprotnosti i s Kolektivnim ugovorom - rekao je Krešić Bonačić.

Duško Radić jednoglasno je, na četverogodišnji mandat, izabran za ravnatelja Hrvatskog radija odlučeno je na sjednici Programskog vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 06:11