VIJEĆNICI PREŠLI GRANICU

HND traži da splitsko Gradsko vijeće da osudi vrijeđanje Dežulovića i Lucića

 Drago Sopta / CROPIX

SPLIT - Na uvrede koje su novinarima Borisu Dežuloviću i Predragu Luciću na sjednici splitskog Gradskog vijeća u četvrtak uputili vijećnici Zoran Jeramaz (HGS) i Luka Podrug (HČSP) reagiralo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND) sa zahtijevajući da Gradsko vijeće osudi takvo ponašanje svojih vijećnika.

- Na posljednjoj sjednici splitskog gradskog vijeća svjedočili smo besramnom vrijeđanju splitskih novinara koji su nazvani „psihijatrijskim slučajevima“ i „liječenim drogašima“.

Na žalost, na te uvrede koje su izrekli vijećnici HČSP-a i HGS-a Luka Podrug i Zoran Jeramaz reagirao je samo jedan vijećnik. Nikakvih drugih reakcija nije bilo.

Demokracija podrazumijeva pravo slobode govora, ali ne i pravo bilo koga da koristeći pozornicu tijela vlasti zloupotrebljava tu slobodu. Takvi istupi potiču netrpeljivost i mržnju, sa mogućim nesagledivim posljedicama, priskrbljujući negativan status cijelom Splitu i zato zahtijevaju odlučan odgovor u smislu najoštrije osude takvog ponašanja, veli Perio Jurišin, predsjednik splitskog ogranka HND-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 05:04