VIJEĆE BIRA PRIVREMENU GLAVNU UREDNICU HTV-a

Hloverka: Mene, izaberite mene! Svi drugi napravit će štetu

V.d. glavnog urednika bira se kako bi se dokinule dvostruke linije zapovijedanja
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Josip Popovac, v. d. ravnatelja HRT-a u ponedjeljak će na sjednici Programskog vijeća najvjerojatnije predložiti da Hloverka Novak-Srzić postane privremena glavna urednica javne televizije.

- O tome će odluku donijeti Programsko vijeće HRT-a. Mogu kazati samo da se uzdam u dobre rezultate svog rada i da ću, ako me izaberu, prihvatiti funkciju v. d. glavne urednice HTV-a.

Tri kandidatkinje

Nisam ona koja odlučuje, ali kako sam na mjestu direktorice programa već više od godinu dana, mislim da bi se uvođenjem u igru novog čovjeka, koji bi zapravo samo tijekom ljeta obnašao ulogu privremenog glavnog urednika, programu moglo napraviti više štete nego koristi. To je, naglašavam, moje mišljenje, a sljedećeg ću se tjedna jednako dobro osjećati i ako ne budem izabrana. Uopće nemam problem s tim da od sutra, ustreba li, nastavim raditi i običan novinarski posao - kaže Hloverka Novak-Srzić.

Uz sadašnju v. d. direktoricu programa HTV-a u igri su još, neslužbeno doznajemo, Nana Šojlev te Gordana Mrđen.

Otpao Raguž

Mario Raguž, urednik Religijskog programa i šef televizijskog prijenosa dočeka pape Benedikta XVI., za kojeg su mnogi nagađali da će biti Popovčev izbor, navodno više nije u igri za novu prisavsku fotelju. V. d. glavnog urednika HTV-a - osobe koja se bira kako bi se u budućnosti izbjegle dosadašnje dvostruke linije upravljanja, te preplitanje ovlasti i odgovornosti između glavnog urednika Informativnog programa ( Renata Kunića, koji je za Jutarnji prije mjesec dana u šali rekao kako će nakon što mu ukinu funkciju zatražiti azil u Sloveniji) i direktora programa ( Hloverke Novak-Srzić) - mora biti izglasan sa šest glasova vijećnika, pa će tako ovaj vikend proći u znaku lobiranja.

Bira se i novi ravnatelj

Ne dobije li Popovčev predloženi urednik dovoljno glasova, vijećnici mogu predložiti svog kandidata, kojeg potom moraju izglasati dvotrećinskom većinom. Privremeni glavni urednik na toj će funkciji ostati godinu dana, odnosno do izbora glavnog urednika. Također, sljedećeg tjedna, nakon što je Sabor jučer potvrdio tekst Statuta HRT-a, kreće se u raspisivanje natječaja za izbor šefa Uprave HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 16:51