NESREĆA U ZAGREBU

Hitna intervencija umalo završila pogubno: Pacijent ispao iz helikoptera!

Nesretnog pacijenta su u utorak navečer presreli naoružani pljačkaši te mu, nakon što su ga prostrijelili s četiri hica, ukrali automobil i 70 tisuća KM
 Denis Jerkovic / Cropix

ZAGREB - Hitna intervencija helikoptera koji je uskočio u pomoć teško ranjenom Slavku Bašišću iz Posušja (BiH) umalo je završio tragično kada je posadi pacijent ispao iz letjelice, piše Dnevnik.hr .

Naime, Bašića su u utorak navečer presreli naoružani pljačkaši te mu, nakon što su ga prostrijelili s četiri hica, ukrali automobil i 70 tisuća KM u vlasništvu njegova bratića Veljka Bašića.

Nesretni je Bašić ostao ležati u krvi sve dok do mjesta pljačke nije došla grupa mladića koja ga je prebacila do Doma zdravlja u Bugojnu. Od tamo je prevezen do travničke Opće bolnice gdje je operiran. Liječnici su mu tijekom operacije izvadili teško oštećenu slezenu, a meci probili i oba plućna krila, želudac i jetra. Nakon svega odlučeno je da ga se prebaci u zagrebačku bolnicu KB Dubrava.

Helikopter je na heliodrom KB Dubrava sletio u 19 sati, međutim nesretni je Bašić čekao još pola sata jer nije bilo liječnika koji bi ga preuzeo. I k tome još, posada ga je prilikom iznošenja ležaja iz letjelice ispustila te je pao.

Policija je Bašićev automobil pronašla zapaljen, a za razbojnicima se još uvijek traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:48