SUKOB U BJELOVARU

HDZ zgrožen zbog zabrinute vijećnice Socijaldemokrata za travu na stadionu

Bjelovarski HDZ takve poruke smatra pokušajem gušenja vjerskih sloboda i dosegnutih demokratskih standarda

Bjelovar

 Ivana Nobilo/Cropix

Bjelovarski HDZ zgrožen je porukom vijećnice Socijaldemokrata Antonete Đokić, koja je na sjednici Gradskog vijeća izrazila zabrinutost zbog organizacije susreta Hrvatske katoličke mladeži na novome gradskom stadionu jer bi se tako mogla oštetiti trava, priopćili su u srijedu iz HDZ-a.

Vijećnica Đokić postavila je to pitanje na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća održane u utorak.

Bjelovarski HDZ je zgrožen ovakvim porukama spomenute vijećnice i oštro ih osuđuje. S obzirom na to da stadioni širom svijeta, u Hrvatskoj, pa onda valjda i u Bjelovaru, služe održavanju sportskih događaja, koncerata i raznih drugih okupljanja, jasno je da je jedina poruka i cilj vijećnice Đokić da negoduje i dovede u pitanje već dogovoreno održavanje susreta Hrvatske katoličke mladeži, stoji u priopćenju HDZ-a.

Bjelovarski HDZ takve poruke smatra pokušajem gušenja vjerskih sloboda i dosegnutih demokratskih standarda.

Poziva sve gradske stranke, poglavito one koje u svojim programima kao temelj imaju demokršćanstvo, da osude takve poruke.

"Jednako tako svi znamo da se ni suvremena europska socijaldemokracija ne zalaže za gušenje vjerskih sloboda pa se pitamo zašto to čine netom osnovani Socijaldemokrati u Hrvatskoj”, ističu iz HDZ-a i dodaju da im je zadovoljstvo što će se susret Hrvatske katoličke mladeži održati upravo u Bjelovaru te da je uobičajeno da se takvi skupovi održavaju na stadionima.

„Idući korak koji vjerojatno možemo očekivati je inicijativa Antonete Đokić o zabrani nogometnih utakmica na novom stadionu kako nogometaši ne bi uništili novu travu”, ironično napominju iz Gradskog odbora HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:35