SLUČAJ FRANAK

HDZ PODRŽAVA VUJČIĆEVE KRITIKE 'To što dio SDP-ovaca svoju stranku želi pretvoriti u Syrizu dovest će do grčkog scenarija'

Zagreb, 290312.Ulica Ivana LucicaPress konferencija kandidata za predsjednika HDZ-a Domagoja Ivana Milosevica u prostorijama stozera D.I. Milosevica u poslovnoj zgradi Eurotower. Na slici: Domagoj Ivan Milosevic.Foto: Ranko Suvar / Cropix
 Ranko Šuvar / CROPIX

Nakon što je Jutarnji list objavio službeno očitovanje Hrvatske narodne banke na Vladin plan rješenja problema kredita u švicarskim francima, u nizu reakcija koje su uslijedile javila se i vodeća oporbena stranka. HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević na konferenciji za novinare kazao je da se slaže s kritikama guvernera HNB-a Borisa Vujčića.

'I ja imam kredit u franku i ne smatram da svi građani trebaju platiti moj kredit. Smatram da treba pomoći građanima s kreditom u francima, ali ne na način na koji to radi Vlada. A kako ova vlast radi, uskoro i oni koji imaju kredite u eurima i kunama neće ih moći vraćati', rekao je Milošević, a citirao ga je N1.

Na novinarski upit kako bi HDZ riješio problem kredita u švicarcima, kazao je - podijeljeni troškovi. 'Na kraju dana netko taj račun mora platiti. Ali ne na način da nakon četiri godine mandata ove vlasti da zadnja sjednica Sabora prije raspuštanja o ovome raspravlja. To govori o neozbiljnosti ove vlade', kazao je.

Upitan slaže li se s upozorenjima iz HNB-a, kaže: 'Nažalost, svatko se mora složiti. To su ozbiljna upozorenja i rizici. To je ono što četiri godine, ne samo na franku, upozoravamo da ova Vlada radi. To što dio SDP-ovaca svoju stranku žele pretvoriti u Syrizu dovest će do grčkog scenarija. Ali HDZ to neće dopustiti', dodao je.

'Nije nevina država, nisu nevine banke, nije nevin HNB ni mi koji smo uzimali franke. Ali sada Milanović mora riješiti to, ali ne na zadnjoj sjednici Sabora na silu. Tako se problemi ne rješavaju i to nas sve dovodi na rub grčkog scenarija i u najskuplju kampanju u povijesti', zaključio je, piše N1 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:05