ON SVE OPOVRGAVA

HDZ-ovka TEŠKO OPTUŽILA ŠEFA SVOG OGRANKA Kaže da ju je strah da će je fizički napasti: 'Ti si nitko i ništa, pobrinut ću se da te izbace'

 Davor Pongračić / CROPIX, Ministarstvo prometa

Članica HDZ-a Floria Galić tvrdi da je predsjednik Područnog odbora stranke u zagrebačkom Stenjevcu, Jure Šarić, inače pomoćnik ministra prometna Olega Butkovića, nemilosrdno, čak seksistički vrijeđa i omalovažava. O tome je prije mjesec i pol dana, kako kaže, pisala i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, upozoravajući ga da je Šarić dosad nije fizički napadao, ali da nije sigurna neće li uskoro biti 'slučaj Tomašević u HDZ-u Stenjevec', piše Novi list.

Plenković joj još nije odgovorio, kao niti glavni tajnik Gordan Jandroković, politički tajnik Davor Stier, predsjednik Gradskog odbora Andrija Mikulić i Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, kojima je također poslala isti dopis.

Ona se na Juru Šarića prvi put žalila Plenkoviću u rujnu prošle godine, a zatim i 22. siječnja ove godine. Drugom dopisu prethodila je sjednica Područnog odbora na kojoj ju je, kako tvrdi, Šarić izvrijeđao "kao ženu, članicu HDZ-a i kao čovjeka".

Ona je na tom sastanku iznijela primjedbe na raspuštanje tri ogranka, a pomoćnik ministra je, napisala je Plenkoviću, reagirao na sljedeći način:

- Tko si ti da se usudiš pisati i slati mailove središnjici HDZ-a. Ti si nitko i ništa, svi ti se smiju u središnjici HDZ-a i Gradskom odboru. Ti me uopće ne zanimaš ni kao žena jer si beznačajna. Ja sam pomoćnik ministra, član nadzornih odbora i raznih povjerenstava. Tebe nitko i ne zna jer ti si jedno obično ništa. Gradski odbor nikad neće riješiti te žalbe i nikad nećete dobiti odgovore od Andrije Mikulića i Ivana Ćelića, a ja ću se pobrinuti da te izbace iz HDZ-a.

- Ovo vrijeđanje mene i moje osobnosti s elementima seksističkog ponašanja Jure Šarića trajalo je preko jedan sat. Njegov bijes je bio toliko izražen da se usuđujem reći da sam muškarac, da bi me fizički napao, istaknula je članica HDZ-a u pismu Plenkoviću.

Dodala je da je moguće da će na idućoj sjednici Područnog odbora Šarić i fizički na nju nasrnuti, 'pa bismo mogli imati 'slučaj Tomašević' u HDZ-u Stenjevec'.

Šarić u izjavi za Novi list kaže da smatra da "sve to nije vrijedno spomena" i samo je novinare uputio na Gradski odbor, a ranije spomenuti Ivan Ćelić je izjavio da su sve žalbe gospođe Galić odbijene kao neosnovane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 11:09