HIT VIDEO

HDZ-ovka poput robota branila šefa i napadala ‘zle mostovce‘, reporter: ‘Ovo je sumanut razgovor‘

Povod za njen razgovor s kolegom Rankom Stojancem s N1 televizije bila je najnovija afera preprodaje plina

Majda Burić

 Screenshot: Twitter/N1

Na domaćoj političkoj sceni javna ulizivanja stranačkim šefovima ne da nisu rijetkost, ona su toliko česta da na njih često ni ne obratimo pažnju. Pa iako je tako, jučerašnje gostovanje HDZ-ove saborske zastupnice Majde Burić na N1 televiziji naprosto nismo mogli ne zamijetiti.

Povod za njen razgovor s kolegom Rankom Stojancem bila je najnovija afera preprodaje plina, u središtu koje je državni gigant HEP, tvrtka koju kontrolira HDZ-ov kadar.

Umjesto o plinu, HDZ-ova zastupnica uglavnom je pričala je o zlim mostovcima i njenom briljantom stranačkom šefu.

- Aferu su stvorili Mostovci i njima slični ljudi, oni su ti koji hodaju okolo i straše narod - pričala je Burić glasom koji podsjeća na neke bete verzije umjetnom inteligencijom pogonjene govorne automate.

Odgovori HDZ-ove zastupnice bili su toliko zbunjujući da je kolega Stojanac u jednom trenutku primijetio da vode jedan potpuno sumanut razgovor.

Burić ni ta opaska nije smela, jednostavno je nastavila pričati kao automat.

Upitana je li je strah da bi najnovija plinska afera mogla ozbiljno zaljuljati Vladu, pa čak i njenog šefa, premijera Andreja Plenkovića, zastupnica Burić je rekla kako nju ničega nije strah.

- A ponajmanje me strah za našeg premijera i predsjednika HDZ-a koji vodi vrlo odgovornu i ozbiljnu politiku za cijelu Republiku Hrvatsku - zakucala je Burić.

U hvaljenju svog šefa i branjenju svoje partije zastupnica Burić zna pretjerati. Tako se početkom godine morala ispričati zastupnici Radničke fronte Katarini Peović nakon što je to javno pred kamerama od nje zatražio predsjednik Vlade i HDZ-a.

Burić se, naime, toliko zanijela da je iz saborske klupe zastupnici Peović poručila da ima "rusoljubno" i "srboljubno" srce, te ju je optužila da fizički zlostavlja svog partnera(?!).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:14