REAKCIJE

HDZ-ovci neslužbeno o slučaju ministra Ćorića: ‘Nema šanse da ga Plenković smijeni, ali ako još nešto izađe...‘

HDZ-ovci bliski Plenkoviću zasad ne vide problem, drugi HDZ-ovac ističe kako ne zna kakva je točno bila Ćorićeva uloga u svemu

Tomislav Ćorić, Andrej Plenković

 Tomislav Kristo/Cropix

- Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga. To je prva stvar. Je li to Horvat, Ćorić, bilo tko drugi, isto će se dogoditi kao što se dogodilo svih ovih šest godina. Imaju instrumente, neka napišu, mi ćemo doći u Sabor, obranit ćemo, izglasat će se i idemo dalje - izjavio je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković, komentirajući Mostovu inicijativu da će tražiti opoziv ministra Tomislava Ćorića zbog njegove upletenosti u aferu Krš-Pađene.

Slučaj Ćorić, odnosno, izjava bivšeg Ćorićeva pomoćnika USKOK-u da je sve radio prema njegovu nalogu, o čemu je pisao Telegram, komentirao se danas i u HDZ-u. Neki bliski Plenkoviću u tome zasad ne vide problem.

- To što je Ćorić požurivao Ministarstvo ništa ne znači, ali problem bi bio ako je on imao dodatne veze i kontakte s Josipom Rimac u vezi s tim. Je li tu bilo još nekih sastanaka, to zasad ne znamo - rekao je jedan od sugovornika iz stranke.

Drugi HDZ-ovac ističe kako ne zna kakva je točno bila Ćorićeva uloga u svemu, ali da bi bio veliki problem za ministra i samog Plenkovića ako o tome "još nešto izađe u medijima".

- Znam da je Ćorić bio u dobrim odnosima s Rimac, tako da me ništa ne bi iznenadilo - kaže taj HDZ-ovac. Ističe da nema šansi da Plenković u ovom trenutku smijeni bilo koga iz Vlade.

- Pogotovo to neće učiniti jer to traži oporba. Ne želi da se to protumači kako njegova slabost - kaže i dodaje da je Plenkovićev najveći problem to što se okružio nesposobnim kadrovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:56