‘GORE NE MOŽE‘

HDZ-ovac o izjavi SDP-ovke da će Plenković završiti u zatvoru: ‘Komesarka bi hapsila i presuđivala‘

‘Svjesni kako nemaju šanse na izborima, bjesomučno pribjegavaju totalitarnim metodama i huškačkoj retorici‘, napisao je Katičić na Instagramu

Krunoslav Katičić

 Damjan Tadic/Cropix

Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a, na N1 komentirala je izbor novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

‘Reakcije koje su uslijedile nakon predlaganja ovakvog kandidata za glavnog državnog odvjetnika, a onda i njegovim izborom, nisu samo reakcije oporbe kako to premijer voli reći nego je to reakcije čitave hrvatske javnosti, od stručne javnosti do građana koji su upoznati s pozadinom i djelovanjem dotičnog gospodina. Pozadina druženja s kriminalcima i nije neka pozadina koja bi trebala biti preporuka za glavnog državnog odvjetnika.

Da ne govorim o patološkoj želji javnog eksponiranja jednog suca što ne vidimo baš kada je riječ o drugim sucima. Andrej Plenković je uz svu tu, nikad viđenu u ova dva mandata, negativnu reakciju odlučio da mu je manji problem politička šteta koju će pretrpjeti, iako se radi o periodu pred izbore, nego strah od kaznenog progona njega samog‘, rekla je Ahmetović pa dodala: ‘Pitanje je trenutka kada će Andrej Plenković završiti u zatvoru. Uvjerena sam da poruke koje sadrže inicijale AP nisu jedine poruke koje su deponirane u sustavu i koje se odnose na umiješanost Andreja Plenkovića u kriminalne radnje u koje su umiješani njegovi suradnici‘, kazala je Ahmetović.

Uslijedila je reakcija iz HDZ-a, točnije njihovog saborskog zastupnika Krunoslava Katičića koji je izjavu Mirele Ahmetović komentirao na Instagramu.

‘Kad misliš da gore ne može… Uz Grmoju, danas svjedočimo kako bi i komesarka Ahmetović isljeđivala, hapsila i presuđivala. Svjesni kako nemaju šanse na izborima, bjesomučno pribjegavaju totalitarnim metodama i huškačkoj retorici. Nemoćnoj oporbi je strah od novog poraza na izborima iz dana u dan - sve veći!‘, napisao je Katičić na društvenoj mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:01