NA FACEBOOKU

HDZ opleo po oporbi i Milanoviću: Isti oni koji su protiv LNG terminala protive se dolasku ukrajinskih vojnika

HDZ-ovci nisu propustili priliku kritizirati oporbu, kao ni predsjednika Zorana Milanovića

Andrej Plenković i Markus Söder

 Damir Škomrlj/Cropix

Na Facebook stranici Hrvatske demokratske zajednice komentirana je objava predsjednika Bavarske vlade Markusa Södera na društvenim mrežama o budućoj suradnji s Hrvatskom. Tom prilikom HDZ-ovci nisu propustili priliku kritizirati oporbu, kao ni predsjednika Zorana Milanovića.

Podsjetimo, Markus Söder je danas zajedno s austrijskim kancelarom Nehammerom i hrvatskim premijerom Plenkovićem posjetio terminal na Krku.

Prenosimo kompletnu objavu HDZ-a s njhovog Facebook profila:

‘Zašto su MOST i SDP bili protiv LNG terminala? Zašto Milanović tvrdi da Hrvatska neće postati energetsko čvorište?

I bavarski premijer Markus Söder izvijestio je danas na društvenim mrežama o svom posjetu terminalu na Krku - u društvu s PVRH Andrej Plenković & austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom. U objavi pod egidom „Rad na energetskom planu budućnosti“ ističe da podržava izgradnju plinovoda od Hrvatske prema sjeveru i da je Bavarska orijentirana na jug što se tiče dugoročne opskrbe „plinom, a ubuduće i vodikom“.

I dok Bavarska planira osigurati energetsku neovisnost o Rusiji kroz stratešku suradnju s Hrvatskom, Milanović je upirao „dokazivati“ da, citiramo, „ nije nikakav (energetski) igrač“. I da to nikada neće biti. Peđa Grbin žestoko se protivio izgradnji terminala kod Omišlja, navodeći da je „štetan“, da „smrdi na interese i interesne skupine“. Tvrdio je čak i da „nije isplativ“, a tu su nebulozu ustrajno ponavljali i MOST-ovi mališani i mališanke.

Svi dionici kampanje protiv LNG terminala - zahvaljujući kojem je Hrvatska, za razliku od većine država, prestala biti ovisna o ruskom plinu - danas se protive odlasku 10-ak instruktora u inozemstvo ili dolasku stotinjak ukrajinskih vojnika u našu zemlju. Slučajnost? Uobičajena zavist, politički diletantizam i kompleksaški pokušaji podmetanja noge našoj Vladi? li i nešto više od toga? Procijenite sami. Parafrazirajmo Grbina: Smrdi na nečije interese, ali oni zasigurno nisu ni hrvatski ni europski ni ukrajinski.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:53