PREPUCAVANJE TRAJE

HDZ odgovorio Milanoviću: ‘Uplašeni i histerični lažljivac razotkrio se do kraja‘

HDZ je u svom priopćenju napisao da Milanović nema argumenata i pitaju se – čega se boji
 Damir Krajač/Cropix

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović poslao priopćenje u kojem optužuje premijera Andreja Plenkovića da pokušava sakriti nešto svojim inzistiranjima na Ivanu Turudiću na mjestu šefa DORH-a, oglasio se i HDZ.

HDZ je u svom priopćenju napisao da Milanović nema argumenata i pitaju se – čega se boji.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Uplašeni i histerični lažljivac Milanović razotkrio se do kraja i okreće pilu naopako. Sve što njega muči – svaljuje na predsjednika Vlade bez ikakvih argumenata. Čega se toliko boji što na čelo DORH-a dolazi osoba izvan tog sustava? Njegovi panični pokušaji rušenja već završene i zakonito provedene procedure za izbor glavnog državnog odvjetnika, imaju samo jedan cilj: Zaštitu sebe samoga.

Prijetnja progonima, vrijeđanje novog glavnog državnog odvjetnika i miješanje u rad SOA-e, DORH-a i drugih nadležnih tijela – sve su to znakovi ozbiljne panike i straha. A ujedno i pokazatelj kako su institucije izgledale dok je on vodio Hrvatsku. Otvorenim zazivanjem kaznenog progona političkih neistomišljenika Milanović se vratio u neka bivša vremena – tamo gdje mentalno i ideološki i pripada.

Umjesto uloge predsjednika Republike koji bi trebao štititi Ustav i brinuti se o usklađenom djelovanju svih tijela državne vlasti, imamo Milanovića koji se otvoreno pridružuje oporbi u pokušajima destabilizacije vlasti. A sad je otišao korak dalje i spustio se na razinu političke komesarke SDP-a Mirele Ahmetović, koja isto želi privatizirati represivni aparat da progoni druge, a sebe i svoje štiti.

Za razliku od takvog pristupa, za našu Vladu tijekom cijelog mandata DORH je neovisna institucija, samostalna i lišena ne samo političkog već i svakog drugog oblika pritiska. Hrvatski sabor izabrao je novog glavnog državnog odvjetnika i ta je tema gotova.

Stalnim uplitanjem u proceduru za koju nije nadležan, Milanović radi svojih osobnih interesa izlazi izvan svih ustavnih i zakonskih okvira”, napisali su u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:59