OGLASILA SE STRANKA

HDZ o svom županu koji je opet pijan skrivio nesreću: ‘Plenković je od njega tražio da podnese ostavku, on će to i učiniti‘

Župan Damir Dekanić danas će podnijeti ostavku na mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije, poručuju iz HDZ-a

Andrej Plenković, Damir Dekanić

 Vlado Kos/Cropix

Slijedom informacije o prometnoj nesreći koju je pod utjecajem alkohola izazvao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje ovakvo neodgovorno ponašanje koje ugrožava sigurnost drugih vozača i putnika u prometu.

S obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s g. Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on danas i učiniti - priopćili su iz HDZ-a.

Vladajuća stranka oglasila se o svom županu brzo nakon što su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske objavili nove detalje o nesreći u kojoj je sinoć sudjelovao i župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

Potvrdili su da je Dekanić izazvao nesreću u kojoj je lakše ozlijeđeno petero ljudi te da je bio pod utjecajem alkohola.

Dekanić je, podsjećamo, kasno sinoć kolegi Luki Safundžiću iz 24 sata rekao da je sudjelovao u nesreći, ali je tvrdio kako on nije kriv.

- Jesam, imao sam prometnu nesreću koju je prouzročio netko drugi, ali sam ja jedan od onih koji su sudjelovali u njoj - rekao je Dekanić za 24 sata.

Pitali su ga i je li istina da je bio pod utjecajem alkohola.

- Ne znam što bih rekao, vode me da dam uzorak, pa ćemo vidjeti. Ne znam što da vam kažem - rekao je Dekanić.

Najnovije priopćenje policije, u kojem su objavljeni novi detalji o nesreći, prenosimo u cijelosti: "Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 53-godišnjak, župan Vukovarsko-srijemske županije, izazvao prometnu nesreću u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno i nastala je materijalna šteta. Naime, 53-godišnjak je 19. lipnja oko 21,25 sati upravljao osobnim automobilom marke ‘Renault‘ vinkovačkih registracijskih oznaka s prisutnošću alkohola u organizmu u iznosu od 0,84 g/kg, a kretao se državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 23:24