SDP-ova STRATEGIJA

HDZ O ŠALABAHTERU 'Jednom riječju: žalosno! Uzalud im napadi, zna se tko je kriv za probleme'

 Goran Mehkek/CROPIX

“Jedino što možemo reći o SDP-ovom pokušaju da nas okrivi za gospodarske probleme u Hrvatskoj, svodi se na riječ: žalosno.

Jednostavno je žalosno da nakon što su tri godine na vlasti, smišljaju strategiju po kojoj je HDZ kriv za sve što se događa. Stvarnost je drugačija, neuspješni su i SDP i sadašnja Vlada i nikakvi napadi na HDZ to ne mogu popraviti”, komentirao je Gordan Jandroković, član vodstva HDZ-a, otkriće Jutarnjeg lista o naputku za SDP-ove saborske zastupnike o tome koje argumente trebaju iznositi u sučeljavanjima s opozicijom.

Riječ je o neformalnoj predizbornoj strategiji SDP-a u kojoj se navode stavovi koje ubuduće u raspravama trebaju zastupati političari SDP-a. Poseban je naglasak na Tomislavu Karamarku, za kojega se tvrdi da u javnim istupima namjerno iznosi potpuno pogrešne podatke o ekonomskoj i socijalnoj situaciji u Hrvatskoj i zato ga treba demantirati iznošenjem službenih rezultata.

Završni dio dokumenta bavi se Hansom Wernerom Sinnom, direktorom IFO instituta iz Münchena koji izrađuje ekonomski program HDZ-a. Sinna se opisuje kao osobu koja je u Njemačkoj podržala ukidanje zakona koji štite od otkaza, a sada u Hrvatskoj predlaže smanjenje državne financijske pomoći nezaposlenima.

Gordan Jandroković, očekivano, smatra kako napadi na Karamarka i Sinna neće postići željene rezultate:

“Ocjena Europske komisije najbolji je pokazatelj rada ove Vlade, a iz EK-a su poručili da se u Hrvatskoj ne vodi dobra gospodarska politika”, rezimirao je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:42