NIJE DEMANTIRAO

Hajdaš Dončić: ‘Grbin se do sada nije pokazao uspješnim? Ha, ima još godinu dana da se nabilda‘

‘Ne vidim što bi nam trebale donijeti te točkaste koalicije, osim da nekoga mi spašavamo tamo gdje ne može prijeći prag‘, kaže SDP-ov Mišel Jakšić

Pedja Grbin, Sinisa Hajdas Doncic, Mirela Ahmetovic

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što su u stranci Možemo donijeli odluku o samostalnom izlasku na izbore, Peđa Grbin u srijedu je okupio predsjedništvo SDP-a.

"Mene zapravo više u hrvatskoj politici, s obzirom na sve mjene koje prolazimo - od žetona preletačevića i od strane HDZ-a i koji su od SDP-a bježali na sve strane - više me stvarno ništa ne može iznenaditi. Moj osobni stav je da te točkaste koalicije, ne vidim što bi nam trebale donijeti, osim da nekoga mi spašavamo tamo gdje ne može prijeći prag", kazao je SDP-ov zastupnik Mišel Jakšić.

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić kazao je za Novu TV kako je ‘‘SDP kao najveća oporbena i politička stranka uvijek u povijesti nudila koaliciju jer im je interes Hrvatske bio iznad interesa političke stranke".

"Vrlo jednostavno, platforma, to jest aplikacija je izabrala svoj put, to je njihovo pravo, a taj put je za njih jačanje njihove političke ideje. Hrvatsku, HDZ i korupciju su stavili u drugi plan. Ali kažem, to je njihovo pravo", istaknuo je i dodao da nikad s Možemo neće biti politički neprijatelji i reći da je "glas za možemo - glas za HDZ".

"Oni će biti naši konkurenti na ljevici, a tko zna? Možda ćemo u budućnosti biti partneri, ako ćemo uspjeti formirati vladu", rekao je Hajdaš Dončić.

"MI smo namjerno dali jedan dio svojeg političkog kapitala jer smatramo da nam je interes Hrvatske jasniji i bolji nego interes nekih političkih stranaka", kazao je.

Navodi da su politički ciklusi u ovom stoljeću dinamični i uzbudljivi.

"Mislim da kroz naše politike koje prezentiramo - politike rada, politike prava na stan, regionalne politike, besplatni vrtići na sve - mislim da se možemo vratiti na jedan normalan rejting. Hrvatski birači će odlučiti o tome, no s nama znaju barem na čemu su", rekao je Hajdaš Dončić.

Na izbore idu sami, a Hajdaš Dončić otkrio je i njihovog kandidata za premijera

"Mi ćemo na izbore ići sami, otvoreni smo za progresivne pojedince da nam se priključe na našim listama, ali ja mislim da je SDP dovoljno jak i s dobrom infrastrukturom da na tim izborima možemo dobro proći", navodi.

O kandidatu za premijera navodi kako je to predsjednik stranke Peđa Grbin.

"O njegovoj uspješnosti će SDP 2024. donijeti odluku.

Novinar Nove TV je tada uskočio i spomenuo da se ‘Grbin baš i nije pokazao tako uspješnim‘

"Ha, ma još godinu dana da se nabilda i da pokaže kako može biti uspješniji od Andreja Plenkovića", rekao je i dodao kako je upravo Plenković njegova politička meta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 14:49