OŠTRE RIJEČI

Habijan progovorio o neugodnom susretu s Milanovićem: ‘Ne želim živjeti u ovakvoj državi...‘

- Ja doista ne želim živjeti u državi u kojoj osoba koja obnaša tako visoku dužnost vrijeđa bilo koga, rekao je Habijan

Damir Habijan, Zoran Milanović

 Zeljko Puhovski/Cropix

Ministar pravosuđa Damir Habijan gostovao je u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao neugodan susret s predsjednikom Milanovićem te curenje informacija prema osumnjičenicima iz HDZ-a.

Oporbu zanima jesu li članovi HDZ-a znali da će biti uhićeni.

- Ja sam iz Varaždina i sjećam se kad je gradonačelnik bio čovjek iz jedne druge stranke. Vodili su se razgovori s djelatnicima u gradu, iznosila se dokumentacija i u gradu se pričalo da se određeni postupci očito vode. Ista je stvar u Otoku. Nevjerojatno bi bilo da se o tome ne priča, rekao je Habijan.

Ističe da nije dobro da se takve stvari znaju.

- Zato sam rekao da mene šokira ono što je sadašnji predsjednik države izjavljivao kada je bio premijer – da je bio upoznat s tajnim izvidima. Ja bih očekivao da oporba reagira na te navode, koji su šokantni, rekao je.

Kada je riječ o slučaju iz Otoka, Habijan kaže:

- Ako su dolazili istražitelji i razgovarali sa zaposlenicima, ako se već nekoliko dana ili tjedana provode određeni izvidi i iznosi dokumentacija, ne moramo dugo tražiti duboko grlo. Netko je nešto rekao i zato sam naveo primjer Varaždina, gdje se neko vrijeme govorilo da će doći do nekog postupka, rekao je i dodao da ni njemu, niti Plenkoviću nisu dostupne informacije o izvidima.

Osvrnuo se i na neugodan susret s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Podsjetimo, na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Milanović je Habijana krenuo pozdraviti, no on ga, čini se, nije primijetio pa nije ni dignuo pogled i djelovalo je kao da ne želi imati nikakvog posla s Milanovićem. Stvar je potom spasio njegov kolega, ministar Marin Piletić, koji mu je pogledom sugerirao da bi se možda ipak trebao rukovati s predsjednikom.

- Ništa se to nije dogodilo što se mene tiče. Već sam rekao da dotični otkad je u travnju došao na Glavni odbor SDP-a više nije predsjednik države. Predsjednik države je po Ustavu nestranačka osoba. Mislim da se neke stvari brzo zaborave. Ja nemam problema s bilo kim i mogu praštati, ali ja doista ne želim živjeti u državi u kojoj osoba koja obnaša tako visoku dužnost vrijeđa bilo koga s kim se politički ne slaže ili provodi vanjsku politiku kakvu on provodi, rekao je Habijan za Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 09:29