‘SULUDE IDEJE SA ZAPADA‘

Grmoja: ‘Kad postanem premijer, znat će se da postoje dva roda - muški i ženski‘

Grmoja je poručio da je Most garancija da se u Hrvatskoj neće provoditi, kako je rekao, sulude ideje koje uvozimo sa zapada

Nikola Grmoja

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Kandidat Mosta za premijera Nikola Grmoja rekao je u srijedu u Koprivnici da će se, kad preuzme tu dužnost, znati da postoje dva roda, muški i ženski te naglasio da im je u Mostu, osim rodne ideologije, najvažnija borba protiv korupcije.

"Kad postanem premijer znat će se da postoje dva roda, muški i ženski. Da nema roditelj jedan i roditelj dva, nego isključivo otac i majka“, rekao je Grmoja na otvorenju ureda Mosta u Koprivnici.

Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici Josip Skočibušić rekao je da je prioritet Mosta u IV izbornoj jedinici, u koju spada Podravina i Slavonija, bolja prometna povezanost te dvije regije brzom cestom, ali i gradnja ostalih prometnica. Njih se, kaže, već moglo sagraditi da nekoliko milijardi eura, prema službenim podacima, nije zamagljeno kroz korupciju.

Grmoja je naglasio da će Most, u trenutku preuzimanja vlasti, biti osigurač za borbu protiv korupcije. Naglasio je da su procjene Europskog parlamenta o 10 milijardi eura, koliko je nestalo kroz korupciju, konzervativne brojke te vjeruje da su one znatno veće.

„Sav taj novac mogao se utrošiti u projekte poput Pelješkog mosta, umirovljenike, mlade i poboljšanje demografske slike“, rekao je.

Osim toga, kazao je Grmoja, Most je garancija da se u Hrvatskoj neće provoditi sulude ideje koje uvozimo sa zapada poput rodne ideologije. Hrvatske majke i očevi, poljoprivrednici, mali i srednji obrtnici, radnici, mladi i umirovljenici, dodao je, bit će u fokusu politike Mosta, a ne velike korporacije i banke.

Na novinarski upit zašto bi Podravina, odakle šalje izborne poruke, glasala za Most kad na pozivnici za konferenciju za novinare piše „Most za Slavoniju“, Grmoja je odgovorio da je riječ o logu Josipa Skočibušića iz Osijeka, ali da su na listi i kandidati iz Podravine.

Dodao je da nije važno je li netko iz Podravine, Slavonije, Dalmacije ili bilo kojeg dijela Hrvatske, nego osjećamo li ovaj kraj i ove ljude.

„Josip i ja osjećamo probleme svakog čovjeka, bez obzira iz kojeg je dijela Hrvatske. Stoga ovdašnjim ljudima jamčim da ću se kao premijer boriti za njihove interese“, poručio je Grmoja.

Ponovio je da je jedino Most sve vrijeme mandata otkrivao korupcijske afere i da niti jedna druga stranka to nije učinila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:22