JOŠ JEDNA OSTAVKA

Grivičić napustio Programsko vijeće HRT-a: Odlazim zbog urednika koji stoje između istine i javnosti

Zagreb, 220311.Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ulica grada Vukovara 78.Sastanak ministra poljoprivrede Petra Cobankovica sa udrugama poljoprivrednih proizvodjaca.Na fotografiji: Darko Grivicic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Između istine i javnosti stoje vrijedne uredničke ruke koje se žele svidjeti. Dajem ostavku na mjesto člana Programskog vijeća HRT-a. Pozdrav svima”, piše u e-mail poruci koju je Darko Grivičić, član Programskog Vijeća HRT-a, poslao tajnici tog tijela s molbom da je proslijedi ostalim članovima Vijeća i Upravi HRT-a.

Njegovim odlaskom Vijeće, koje su već napustili Ante Tomić, Viktorija Car, Sanja Ivić i Milan Kujundžić, sada broji samo šest članova.

Iznenađenje

- To nas ne sprečava u donošenju odluka, ali odgovornost svakog člana Vijeća bit će još veća - pojašnjava predsjednica Vijeća Nada Zgrabljić-Rotar koju je vijest o Grivičićevoj ostavci neugodno iznenadila. Ničim, kaže, nije dao nagovijestiti što priprema.

Iz Grivičićeva je e-maila vidljivo da ostavku na funkciju nije dao zbog drugih životnih obaveza poput Kujundžića, koji je Vijeće napustio zbog kandidature za predsjednika HDZ-a. Umjesto toga, Grivičić iz Vijeća odlazi očito nezadovoljan radom tog tijela, baš kao i tri vijećnika ( Tomić, Car, Ivić) koji su zbog istih razloga ostavke dali prije par mjeseci.

U Vijeću su zasad uz predsjednicu Zgrabljić-Rotar ostali Josip Čerina, Josip Jović, Ivo Goldstein, Branko Karabatić i Petar Lovrić.

Popunjavanje mjesta

Sljedeća moguća ostavka nekog od njih značila bi da Vijeće nema kvorum, a zakon nije predvidio što se događa u takvim slučajevima.

Vijeće je, doznajemo, još potkraj siječnja tražilo da se popune prazna mjesta članova koji su otišli, ali to se još nije dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 07:09