NOVI SKANDAL

GRADSKI PRORAČUN IM SLUŽIO KAO BANKOMAT Bivši šef Gradskog vijeća dobio je 939.667 kuna

Članovi kabineta dobivali su po 8000 kn, ali to sam brzo ukinuo, kaže Pintarić
 Mate Piškor / CROPIX

I sisački proračun bio je bankomat sisačkim političarima. Jutarnji list u posjedu je dokumenta koji potvrđuje da je bivši predsjednik Gradskog vijeća i čelnik HSP AS-a u Sisku Veljko Novak iz gradskog proračuna na ime naknada primio 778.289,72 kune bruto za razdoblje od 2009. do 2012.

Potpora vlasti

Novak je primao naknadu kao predsjednik Gradskog vijeća, kao član Povjerenstva za suradnju s Gradskim vijećem i ostalim tijelima, kao član Povjerenstva za nadzor gradskog projekta “Nova sportska dvorana”, kao koordinator članova Gradskog vijeća u skupštinama trgovačkih društava te za koordinaciju i nadzor komunalnih djelatnosti u Sisku.

Uz to, od 2009. do 2011. primio je i 161.378,93 kune bruto od Zajednice sportskih udruga grada Siska. Drugi po visini primljenih naknada je HDZ-ovac Željko Jajčinović. Kao član kabineta gradonačelnika od 2009. do 2012. godine primio je 421.681,27 kuna bruto. Treći po visini primanja naknada u te četiri godine je Krešo Bočina (tada član HSLS-a), koji je kao član kabineta gradonačelnika i kao gradski vijećnik primio 241.748,53 kune. Naknade su isplaćivane tijekom mandata bivšega gradonačelnika Siska Dinka Pintarića.

Bilo je preskupo

- Članovi kabineta primali su 8000 kuna mjesečno, ali sam ubrzo ukinuo i te naknade i kabinet, jer je to bilo preskupo, a operativno u vođenju Grada nisam ništa izgubio - rekao je Pintarić. Dužnosnici su uz naknade primali ili mirovine, ili plaće u tvrtkama i ustanovama gdje su radili.

Veljko Novak: Zaradio sam svaku lipu

Veljko Novak, danas gradski vijećnik, rekao je da je on poslove, za koje je bio plaćen, uistinu i odradio. Radio je, kaže, puno radno vrijeme u vijećnici. - Posao sam odrađivao maksimalno korektno i uspješno i zaradio sam svaku lipu koja mi je plaćena - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:40