IVO DUJMIĆ

Gradonačelnik Opatije snimljen u kršenju mjera: ‘Francuski je ambasador inzistirao na večeri...‘

‘Francuski je veleposlanik inzistirao na druženju, a gradonačelnik je smatrao da bi bilo nepristojno odbiti poziv‘
Sporna večera u hotelu Bevanda
 Poduckun.net

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić 9. je siječnja ove godine u pratnji supruge u hotelu Bevanda večerao s veleposlanikom Francuske Republike u Hrvatskoj Gaëlom Françoisom Veyssiereom i njegovom suprugom te tako prekršio odredbe Odluke Nacionalnog stožera koja je donesena 18. prosinca 2020. godine, piše portal Poduckun.net.

U spomenutoj odluci stoji da se "obustavlja rad ugostiteljskih objekata i pružanje ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima", ali da zabrani ne podliježu objekti iz skupine "Hoteli". Hotelima je tada omogućeno da ugostiteljske usluge nastave pružati isključivo osobama koje ih koriste za smještaj. Poduckun piše da ni Dujmićevi ni Veyssierovi nisu u trenutku večeranja bili gosti hotela Bevanda.

Gradska uprava Opatije priopćenjem se očitovala o spornoj večeri.

- Gradonačelnik Ivo Dujmić 9. je siječnja 2021. bio na neformalnom susretu s veleposlanikom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Gaëlom Françoisom Veyssierom, koji je boravio u Opatiji sa suprugom i spomenutog dana bio gost Hotela Bevanda. Susret je održan u foajeu Hotela Bevanda. I gradonačelnik Dujmić je bio u pratnji supruge. Na inzistiranje francuskog veleposlanika pridružili su im se za stolom i konzumirali predjelo i desert, kao gosti veleposlanika Veyssiera i supruge. Gradonačelnik Dujmić nije koristio uslugu smještaja u Hotelu Bevanda - stoji u priopćenju.

- Tema je susreta s francuskim veleposlanikom bila nastavak i intenziviranje međunarodne suradnje Opatije s Republikom Francuskom. Podsjećamo da su Opatiju posljednjih godina posjetila izaslanstva gradova Nice i Biarritza. Teme razgovora bile su kulturna razmjena, organizacija izložbi i drugih kulturnih zbivanja te organizacija tjedna francuske gastronomije u Opatiji. Zaključeno je da će, čim to prilike dozvole, u francuskom veleposlanstvu u Zagrebu biti organiziran i službeni sastanak na kojem će se formalizirati navedene teme - stoji dalje u priopćenju.

- Gradonačelnik Dujmić je poziv francuskog veleposlanika prihvatio, svjestan propisanih epidemioloških mjera kojih su se za vrijeme susreta svi pridržavali, procijenivši kako bi bilo vrlo neprimjereno odbiti poziv prvog čovjeka francuske diplomacije u Hrvatskoj - zaključno stoji u priopćenju.

Nije poznato je li itko od uključenih strana kažnjen zbog kršenja Odlukom Stožera propisanih epidemioloških mjera.

Podsjetimo, Policijska uprava Primorsko-goranska početkom prosinca prekinula je privatnu zabavu u Lovranu na kojoj je bilo 14, a ne propisanih 10 ljudi. Okupljene osobe, stare između 21 i 30 godina, nisu se pridržavale epidemioloških mjera - nisu nosile maske i nisu pazile na razmak. Organizator zabave, 30-godišnji muškarac, kažnjen je novčanom kaznom od 5.000 kuna. Svim sudionicima zabave izdano je i pisano upozorenje zbog nenošenja maski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 14:02