ANONIMKE PROTIV OPORBE

Gotovo izvješće o slučaju Grbić - Polančec. Što je otkrila interna kontrola MUP-a?

Nadzor je proveden nakon sjednice VNS-a sazvane zbog Polančecovih optužbi

ZAGREB - Jučer je okončan interni nadzor u ravnateljstvu policije u povodu optužbi Damira Polančeca, prvooptuženog u aferi Podravka protiv ravnatelja Olivera Grbića.

Nadzor koji je proveo odjel Unutarnje kontrole MUP-a trajao je sedam dana.

Pregledali dokumente

Tijekom provjera pregledan je veći broj dokumenata ravnateljstva i službenih bilješki koje su vodile tajnice ravnatelja Grbića.

Saslušani su potencijalni svjedoci, a napravljen je i kronološki uvod u telefonsku komunikaciju između Olivera Grbića i bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Prva stepenica

Podsjetimo, Polančec je nedavno optužio Grbića zbog navodnog nagovaranja na pisanje anonimnih prijava protiv zastupnika SDP-a, a vrh MUP-a osumnjičio je zbog pokušaja opstrukcije u aferi Kamioni.

Na optužbe koje je Polančec novinarima iznio u uredu svog odvjetnika Ante Nobila reagirao je i predsjednik države Ivo Josipović tražeći hitnu sjednicu VNS-a na tu temu . Oliver Grbić demantirao je Polančecove tvrdnje.

Jedan od zaključaka sjednice VNS-a koja je održana 30. svibnja bio je i nalog nadležnim tijelima da provjere utemeljenost optužbi Damira Polančeca.

Prva stepenica je interni nadzor MUP-a, a druga će biti procjena Državnog odvjetništva koja se očekuje idućih dana, nakon uvida u izvješće MUP-ove revizije.

Tko je kriv

Potom će o nalazima MUP-a i DORH-a biti obaviješteni i članovi Vijeća za nacionalnu sigurnost, a ako se pokaže potrebnim, pokrenut će se kazneni ili stegovni postupak protiv ravnatelja policije. U suprotnom Polančecove tvrdnje bit će javno odbačene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 13:48