DRŽAVNI TAJNIK U MORH-U

Goršić za svoj društveni dom ukrao struju od dječjeg igrališta

Nakon gotovo mjesec dana inspekcija Ministarstva zaštite okoliša uključila se u istragu oko izgradnje Društvenog doma
 Mario Pušić/CROPIX

KARLOVAC - Društveni dom u Turanjskim Goljakima, kojeg je bez potrebnih dozvola na zahtjev Gradske četvrti Turanj, čiji je predsjednik državni tajnik u MORH-u Željko Goršić, izgradila Inženjerijska pukovnija HKoV-a, neovlašteno je spojen na elektro mrežu i na vodoopskrbni sustav zbog čega je karlovčka policija u ponedjeljak pokrenula kriminalističko istraživanje.

- Društveni dom u Turanjskim Goljakima priključen je bez znanja i suglasnosti HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. Elektra Karlovac. Za priključenje nije zatražena prethodna elektroenergetska suglasnost, nije zaključen ugovor o priključenju kako bi to prema važećim propisima trebalo učiniti. Izvoditelj radova, koji je za Elektru Karlovac nepoznat, izveo je priključak društvenog doma na elektroinstalaciju dječjeg igrališta koje je u neposrednoj blizini doma te je isto tako povukao svoje elektroinstalacije po postojećim betonskim stupovima koji su vlasništvo HEP-a. Radi se o samovoljnom priključenju bez znanja Elektre Karlovac te će se postupiti sukladno važećim propisima - rekao je Radimir Milišić, glasnogovornik HEP-a.

U HEP-u pojašnjavaju kako će objekt koji je protupravno spojen na mrežu biti isključen, dok će vlasnik objekta, u ovom slučaju karlovačka Gradska četvrt Turanj, biti primorana platiti kaznu. Tamara Grčić, glasnogovornica karlovačke policije, potvrdila nam je kako je neovlašteno priključenje na niskonaponsku mrežu, odnosno krađa električne energije kazneno djelo opisano u Zakonu o energiji.

- Policajci su započeli kriminalističko istraživanje u slučaju Društevnog doma u Turanjskim Goljakima. Po dovršetku istrage, bude li osnova, nadležnim institucijama biti će proslijeđene kaznene prijave - rekla nam je glasnogovornica Grčić.

Radnici karlovačkog Vodovoda i kanalizacije pokušali su u dva navrata provjeriti točnost dojave da je Dom neovlašteno priključen i na vodovodnu mrežu, jer ga sami nisu spajali redovitim postupkom, no nisu uspjeli. U petak je objekt bio zaključan, a u ponedjeljak, prema riječima tehničkog direktora Josipa Vlašića, predstavnici Gradske četvrti nikoga nisu puštali u Dom. Neslužbeno doznajemo da se i nakon gotovo mjesec dana od našeg upita Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva građevinska inspekcija uključila u istragu okolnosti gradnje Društevnog doma. I ovoga smo puta ostali uskraćeni za komentar predsjednika Gradske četvrti Turanj Željka Goršića jer se ne javlja na telefonske pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 01:15