KRUNOSLAV KATIČIĆ

Glavni tajnik HDZ-a o Milanoviću: ‘Kršitelj Ustava i politički gubitnik nije u stanju baviti se ozbiljnom politikom‘

Premijer Andrej Plenković rekao je u petak da je Milanović sramota koju treba maknuti s Pantovčaka kako bi institucije normalno funkionirale

Krunoslav Katičić

 Goran Mehkek/Cropix

Glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i njezin zastupnik u Hrvatskom saboru Krunoslav Katičić napisao je u petak na društvenoj mreži Instagram da predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović "nije u stanju baviti ozbiljnom politikom" te da ne govori o temama koje su važne hrvatskim građanima.

"Kršitelj Ustava Republike Hrvatske i politički gubitnik u nastavcima. Red zavisti i mržnje, red manipulacija i skretanja pažnje s vlastitih grijeha, pa red čistih laži. I tako u krug. A o važnim temama za hrvatske građane - npr. poreznoj reformi ili stambenoj politici - ni riječi! Milanović ionako nije u stanju baviti se ozbiljnom politikom. Pokraj takvog luzera - samo naprijed, Vlado Republike Hrvatske!", napisao je Katičić na Instagramu.

Katičićeva objava dolazi nakon što je Milanović u petak ustvrdio da je Plenković "bahati nasilnik" i "napuhanac" te da je Dragan Primorac, kandidat na predsjedničkim izborima kojeg je podržao HDZ, "turbostranački kandidat" te da je on "HDZ". Dodao je da je Primorac previše proziran da bi uspio uspješno odglumiti HDZ-ova trojanskog konja. Milanović je ustvrdio da Primorac nema stav o Vladinoj ideji o uvođenju vojnog roka. "On ima oblik trojanskog konja, ali mu na čelu piše HDZ. A gore sjede (Andrej) Plenković u kimonu u kojega ga je obukao Primorac i Primorac. I điha, điha. Dakle, to je vidljiv điha, džiha trojanski konj, kao pokušaj potpunog ovladavanja Hrvatskom", rekao je Milanović.

Primorac je ranije rekao da će Hrvatska na sljedećim predsjedničkim izborima dobiti predsjednika koji će "poštivati hrvatske institucije i Ustav". "Hrvatska ne može još pet godina čekati na osobu koja će poštivati Ustav i institucije ove zemlje kao i njene građane", rekao je Primorac.

Premijer Andrej Plenković rekao je u petak da je Milanović sramota koju treba maknuti s Pantovčaka kako bi institucije normalno funkionirale. "Dugo ga nije bilo! Kršitelj ustava, kako dolazi jesen, nakon što se vozao vojnim resursima, sada nastoji po metodi pila naopako prebaciti odgovornost. Naravno d se ne bojim helikoptera. Ova smješna priča o tome... Neki rade debile od hrvatske javnosti. Nema potrebe koristiti helikoptere. Mi smo brana nekulturi, divljaštvu. Tu sramotu treba maknuti s Pantovčaka da institucije normalno funkcioniraju. Proglasio nas je nacističkom strankom? Ciao, out", rekao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:11