INTERVJU

GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK 'Rekonstruiran je nestali spis o elitnoj prostituciji'

Dražen Jelenić
 Goran Mehkek / CROPIX

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je u intervjuu za N1 televiziju da je rekonstruiran spis o elitnoj prostituciji iz 2011. godine.

"Pribavili smo od Županijskog suda u Zagrebu njihove spise, od policije njihove, tako da bih mogao reći da je spis rekonstruiran", rekao je Jelenić.

"Imamo sve ono što bi prema tim izjavama trebalo u tom spisu biti, odnosno što je bilo na raspolaganju tužitelju u trenutku kada je predlagao istražnom sucu provođenje hitnih istražnih radnji."

Jelenić je dodao da očekuje da će spis u što kraćem mogućem roku proučiti zamjenik na Općinskom sudu u Zagrebu koji je za njega zadužen.

"Očekujem da on u što kraćem roku moguće prouči taj materijal i donese svoju odluku ima li tu ima osnovane sumnje protiv neke osobe ili nema i je li potrebno dalje nešto u tom pravcu", pojasnio je.

Glavni državni odvjetnika komentirao je i slučaj Ivice Todorića, odnosno ispitivanja svjedoka u sklopu tog slučaja.

"Oni nisu ispitani ne zato da bi opstala osnova za određivanje istražnog zatvora, oni nisu ispitani zato što kroz međunarodno pravnu pomoć do dana današnjeg nismo dobili zapisnike o ispitivanju tih svjedoka", rekao je.

"Koga god pitate od kolega tužitelja iz EU svi će vam reći da s Londonom ide "najteže". I mogli bismo govoriti o tome zašto je Todorić od svih zemalja odabrao Veliku Britaniju."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:25