ŠTRAJK GLAĐU

GLAVAŠEVO STANJE ALARMANTNO 'I dalje odbija lijekove i infuziju, izgubio je 20 kilograma'

Mostar, 200115.Nakon cetiri godine provedene u zatvoru u Mostaru, Branimir Glavas pusten je na slobodu. Na slobodu je pusten rjesenjem Vrhovnog suda u BiH a sukladno odluci Ustavnog suda RH.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX

Stanje Branimira Glavaša, koji je u nedjelju iz Remetinca prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj, je alarmantno, poručili su njegovi stranački kolege iz HDSSB-a. Glavaš je u nedjelju zbog zdravstvenih komplikacija prebačen u bolnicu, gdje je dozvolio da mu se uzmu uzorci za analizu zdravstvenog stanja, ali i dalje odbija hranu, lijekove i infuziju.

- Prema onome što nam je prenio Glavašev sin Filip, koji je razgovarao s liječnikom u zatvorskoj bolnici, pristao je samo da mu izmjere razinu kalija, šećera te težini tlak. Pri tome se pokazalo kako su mu kalij i šećer ispod svakog minimuma, a što se tiče težine izgubio je 20 kg. Tlak mu je 150/100 i premda je visok to još uvijek nije alarmantno, dok ostali pokazatelji jesu - kazao nam je HDSSB-ov saborski zastupnik Ivan Drmić.

Kod Glavaša su u posjeti zadnji put bili u četvrtak u Remetincu, a kako su posjete u bolnici dopuštene samo subotom i nedjeljom, njegovi odvjetnici poslali su zamolbu da se posjeta odobri ranije, odnosno u utorak ili srijedu.

Podsjetimo, Glavaš je u štrajku glađu od 5. ožujka kada je ponovno uhićen i zatvoren temeljem nepravomoćne presude za ratne zločine u Osijeku.

U međuvremenu je Ustavni sud djelomično ukinuo odluku Vrhovnog suda o vraćanju Glavaša u istražni zatvor te im je naložio da do 5. travnja preispitaju svoju odluku ili će Glavaš nakon tog roka biti slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 04:58