NIKAD MANJE SUNCA

GDJE JE NESTALO LJETO? Stiže novo jače naoblačenje, a s njim i osjetno zahladnjenje

 Goran Novotny/Cropix

Meteorolozi iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak predviđaju sunčano vrijeme, no ljetna idila ne bi trebala potrajati predugo.

Tijekom petka će u kopnenom području ujutro mjestimice biti moguća magla, a sredinom dana i poslijepodne očekuje se umjerena naoblaka. Mala mogućnost za kratkotrajne poslijepodnevne lokalne pljuskove i grmljavinu postoji uglavnom u Gorskome kotaru, Lici, unutrašnjosti Dalmacije i na južnom Jadranu.

Vjetar slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak i bura. Jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna između 23 i 29°C, u gorju malo niža.

U subotu i nedjelju pretežno sunčano, a u poslijepodnevnim satima u najzapadnijim krajevima mjestimice je moguć jači razvoj oblaka uz malu mogućnost za pljusak i grmljavinu.

U noći od nedjelje na ponedjeljak i u ponedjeljak prijepodne na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti, a poslijepodne u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar većinom slab, u nedjelju umjereno jugo i jugozapadnjak, u penedjeljak će okrenuti na sjeverac, na Jadranu na buru i sjeverozapadnjak.

Vrlo toplo, u nedjelju i vruće, a u ponedjeljak osjetno svježije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:35