DOŠLO DO SUDA

Gay udruge: Nakon Markovićevih izjava pretučen jedan homoseksualac

Predmet tužbe homoseksualnih udruga Iskorak i Kontra je izjava predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza kako 'gayevima nema mjesta u reprezentaciji, jer nogomet igraju samo zdravi ljudi'
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Suđenje u povodu tužbe homoseksualnih udruga Iskorak i Kontra, koje predjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića terete za diskriminaciju, počelo je u petak na zagrebačkom Županijskom sudu, piše Slobodna Dalmacija. Predmet tužbe je Markovićeva izjava objavljena 7. studenog prošle godine u Večernjem listu kako "gayevima nema mjesta u reprezentaciji, jer nogomet igraju samo zdravi ljudi".

Tužitelji ističu da je čelnik HNS-a prekršio odredbe o suzbijanju diskriminacije te traže da na prvoj sljedećoj utakmici reprezentacije o njegovu trošku budu izvješena četiri transparenta na kojima će pisati: Stop LGBT diskriminaciji!

Dodaju kako je nakon njegovih izjava pretučena jedna osoba homoseksualne orijentacije.

Marković, inače, nije bio na raspravi jer je, kako je istaknuo njegov odvjetnik, na službenom putu u Beču. U podnesku tuženika navedeno je kako je njegova izjava pogrešno protumačena, te da se on odmah nakon objave ispričao.

- Nisam imao namjeru nikoga povrijediti ili uvrijediti. Kao sportaš, sportski dužnosnik, a i kao čovjek aktivno sam sudjelovao i sudjelujem u zaštiti jednakosti, protivim se diskriminaciji s bilo kojeg temelja pa i spolne orijentacije. Smatram da nisam niti jednu osobu povrijedio i da nije bilo žrtava moje diskriminacije - stoji u Markovićevu odgovoru na tužbu.

Tužitelji su predložili njegovo saslušanje na sljedećem ročištu, koje će biti zakazano pismenim putem, navodi Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:19