NACIONALNI FORUM

Gabrić: 'Kosor je podigla naš rejting'

 Bruno Konjevic / CROPIX

SISAK - Suradnja Jadranke Kosor i Nacionalnog foruma i nejzino stavljanje na listu za EU, podiglo je međunarodni rejting Foruma. Ona je bivša premijerka, koja je uvela Hrvatsku u EU, deblokirala pregovore sa Slovenijom, stekla međunarodni ugled i naša lista je vjeroajtno jedina u Europi koja među kandidatima za europarlament ima bivšu premijerku. Tu su našu odluku pozdravili iz veleposlanstava brojnih država, među kojima ističe SAD, Njemačku, Vatikan. Čestitali su nam na tome.

Rekao je ovo u čevrtak navečer u Sisku Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma, sudjelujući na javnoj tribini o izgradnji priočistača za vodu kojeg financira EU, a protiv kojeg je grupa aktivista iz Siska pokrenula potpisivanje peticije, tvrdeći da Siščani neće moći platiti udvostručenje cijene vode što će donijeti otplata kredita i plaćanje rada pročistača. Gabrić je istaknuo kako je sisački slučaj primjer što se dogodi kada s EU pregovaraju nestručni, nekompetentni i ljudi koji žele više učiniti za sebe i svoju grupaciju, a manje za svoje dobro.

- Nameće nam se, ne samo u sisačkom slučaju, položaj da budemo sluge i robovi, da sve nekritički prihvaćamo i skupo plaćamo. Mi želimo biti partneri EU, a ne sluge, rekao je Gabrić.

Osvrnuo se i na aktualnu vlast, tvrdeći da nisu napravili ništa za boljitak, da ne znaju raditi, da ne rade dovoljno, te da su bahati i nekompetentni.

- Na primjer, ministar Jakovina, nije znao voditi svoju apoteku, a vodio bi tako važan sektor kao što je poljopprivreda. Ili potpredsjednik Grčić, dobar čovjek, ali teoretičar, koji nikada ništa od svojih teorema nije probao provesti u praksi.

Kad navečer prođete uz zgradu Vlade, tamo nema svjetla, tamo nitko ne radi do kasno. Oni u 16 sati zaključavaju vrata i idu kući, kao da nam država nije u strašnoj krizi, kao da ne propadamo. Tko hoće uspjeti mora raditi po 12 ili 14 sati dnevno, a ja znam da naš premijer svaki dan ruča u jednom lokalu u 13 sati, a u 16 se ide doma. Tako se ne vodi država, rekao je Gabrić u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:21