KRITIKA MINISTRU

FRUSTRIRANI POLICAJCI Sindikat policije od ministra traži više policajaca na kriznom području i bolje uvjete rada

Policajce na kriznim područjima u istočnoj Slavoniji budili su u kasnim noćnim satima i nalagali im da dođu na posao bez da im je bilo osigurano osvježenje i hrana, tvrdi sindikat
 Vlado Kos/CROPIX

ZAGREB - Nacionalni sindikat policije u petak je otvorenim pismom prozvao ministra Ranka Ostojića da je kao čelni čovjek MUP-a postupio "nestručno i neodgovorno prema okolnostima koje su se najavljivale u vezi kretanja migranata prema zapadu Europe" te ga zatražio više policajaca na terenu i bolje uvjete rada.

Sindikat tvrdi da su, unatoč najavama da je policija spremna za postupanje, policajce na kriznim područjima u istočnoj Slavoniji budili u kasnim noćnim satima i nalagali im da dođu na posao bez da im je bilo osigurano osvježenje i hrana. "Moramo istaknuti i način na koji upućujete kolege iz Tovarnika vlakom u prepratu do Dugog Sela gdje ste kolegama nakon provedenih 12-13 sati rada ujutro u Zagrebu rekli da se za prijevoz nazad do Tovarnika ili Vukovara sami snađu", stoji u pismu koje je potpisao predsjednik sindikata Nikola Kajkić.

"Sami znate da ove poslove kao ministar niste organizirali i pripremili pravovremeno te da nam tako između ostaloga nedostaje jako puno ljudi za provedbu i izvršenje ovog posla. Vi vjerojatno pokušavate uštedjeti na prekovremenim i terenskim dodatcima te stoga na našu štetu prebacujete teret rada od 14-18 sati dnevno i to svakodnevno bez pauze i dnevnog odmora...", stoji u pismu.

Sindikat je pozvao ministra da osigura dovoljan broj policajaca na ispomoći iz drugih policijskih uprava, pauze i odmor te vodu za osvježenje po vrućini koja je trenutno na području Slavonije.

"Budite sigurni da ukoliko imate umornog, ne spremnog i ne zadovoljnog policajca na radnom mjestu u kriznim situacijama kao što je ova, doista od njega ne možete niti smijete očekivati izvršenje ovih zadaća na onoj razini koju od nas danas tražite", stoji u pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:20