BEZ DLAKE NA JEZIKU

Fred Matić: ‘Plenković je imao dobru taktiku. Da je iza njega na listi bilo pet pivskih boca, ušle bi u EP!‘

- Da sam ja na listi HDZ-a, osvojio bih najveći broj glasova, rekao je Matić

Fred Matić

 Damjan Tadic/Cropix

Dosadašnji zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu, Predrag Fred Matić, komentirao je za N1 televiziju aktualne rezultate europskih izbora, prema kojima njegova stranka ima četiri mandata.

- Cijelo smo vrijeme govorili da ćemo biti zadovoljni ako ponovimo rezultat s prošlih izbora, a vidjet ćemo do kraja večeri hoće li ostati ovako. Imali smo jaku listu, s puno prepoznatljivih osoba, kazao je Matić, koji bi trebao ponovno u Bruxelles.

image

Fred Matić, Željka Grgić Šarčević

Damjan Tadic/Cropix

S druge strane, HDZ ima šest mandata.

- Teško mi je to priznati, ali Andrej Plenković je imao dobru taktiku. Nastupio je kao premijer na čelu liste, a ostalima je zabranio i da pisnu. Stavio ih je sa strane i rekao da samo šute, smješkaju se i budu lijepi. On se kao premijer slikao i koristio resurse Vlade, komentirao je Fred Matić.

Napomenuo je da su birači SDP-a drugačiji od onih HDZ-ovih.

- Njih ne zanimaju ljudi. Da je nakon Plenkovića stajalo na listi pet pivskih boca, ušle bi u Europski parlament. Naši su birači kritični, gledaju naše rezultate. Da sam ja na listi HDZ-a, osvojio bih najveći broj glasova.

image

Fred Matić, Siniša Hajdaš Dončić, Željka Grgić Šarčević

Damjan Tadic/Cropix

Osvrnuo se i na to da desnica jača u Europskom parlamentu.

- U kriznim vremenima, a živimo u njima, narod voli onoga tko će udariti šakom o stol. Mi s lijeve strane volimo demokraciju, što je malo sporije i uvijenije, no donosi rezultate. Desnica voli tipove kao Vučić, Orban... Takav je trend. Mi ćemo i dalje govoriti ljudima da demokracija nije savršena, ali dok nemamo ništa bolje, držat ćemo se nje, naglasio je Matić i priznao da SDP nije posvetio previše pažnje mladim biračima:

- Moramo im se okrenuti, ali otežava nam činjenica što HDZ ne dopušta građanski odgoj i što se u procese uključuju neke nevladine institucije i sugeriraju kome dati glas, iako bi morale biti po strani dok traju izbori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 21:26