KALINIĆU I EKSTRADICIJSKI PRITVOR

FOTO: Zver doveden u lancima i osuđen na 1,5 godinu zatvora

 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Sretko Kalinić Zver na Općinskom je kaznenom sudu u Zagrebu danas u ekspresnom suđenju koje je trajalo samo 15-ak minuta osuđen na godinu i pol dana zatvora zbog dviju hrvatskih putovnica koje je pribavio pomoću lažnih podataka i dokumenata.

Jednom od najopasnijih srpskih kriminalaca ukinut je pritvor, ali mu je istodobno određen ekstradicijski pritvor jer će biti izručen u Srbiju gdje je u odsutnosti osuđen za sudjelovanje u ubojstvu premijera Zorana Đinđića 2003. na 30 godina zatvora te zbog još nekih ubojstava i otmica na 40 godina zatvora.

Kalinić je jutros vezan lancima doveden u sudnicu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu gdje je vidjevši fotografe u sudnici najprije izjavio: "Ne bih ni dolazio da sam znao da će me slikati“, a potom nastavio gunđati dok su ga fotoreporteri slikali.

O optužbi da je uz pomoć tuđih dokumenata ishodio dvije hrvatske putovnice rekao je sucu da može upisati što god želi. Potom je najprije rekao da se nizašta ne osjeća krivim a nakon kratke intervencije njegova branitelja ipak je rekao sucu: "Ma napišite kriv sam“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 07:03