ČUDO U PISANICI

FOTO Žena je u totalnom šoku: Upala naglavce u 14 metara dubok bunar u vlastitom dvorišu. Izašla je bez ijedne ogrebotine!

Ne znam kako se to uopće moglo dogoditi, bila sam u totalnom šoku i ničega se ne sjećam. Vatrogasci su mi spasili život, zahvalna sam im do groba, kaže gospođa Dimić (62) i hvali se kako je prošli tjedan sama 'istrpala' čak 15 prikolica kukuruza
 Leon Hribljan / Bjelovarski list /CROPIX

BJELOVAR - Nespretna Đurđa Dimić (62) iz Nove Pisanice kod Bjelovara upala je naglavce u 14 metara dubok bunar u vlastitom dvorištu. Kad su je bjelovarski vatrogasci izvukli iz zdenačke vode, a liječnici hitne pomoći na brzinu pregledali, ustanovili su da Đurđa nije zadobila ni ogrebotine! Kako se dogodilo da (ne)sretna Đurđa Dimić završi u bunaru nije jasno nikome osim njoj, ali ona o tome ne želi govoriti.

U svakom slučaju, gospođa Dimić sada slavi dva rođendana: onaj pravi i onaj kad su je požrtvovni bjelovarski vatrogasci Ružić, Peričić, Fućek, Keres, Zrinčak, Čavarušić i Pigac izvukli iz golemog bezdana. Gospođa Dimić tog kobnog subotnjeg jutra upala je u svoj 14 metara dubok bunar.

Siniša Dimić, njezin sin, obavijestio je vatrogasce, koji su za brzo stigli u njihovo dvorište. Skinuli su drvenu kućicu s bunara te uz pomoć dva vitla ušli u zdenac i iz njega izvukli ženu, koja je, nevjerojatno, prošla bez ikakvih ozljeda. Vitalna gospođa čak nam se pohvalila kako je prošli tjedan sama 'istrpala' nevjerojatnih 15 prikolica kukuruza.

- Ne znam kako se to uopće moglo dogoditi, bila sam u totalnom šoku i ničega se ne sjećam. Vatrogasci su mi doslovno spasili život i ne postoje riječi kojima bih im mogla zahvaliti. Nikome na svijetu ne želim toliko dobra koliko njima. Zahvalna sam im do groba - kaže gospođa Dimić.

Željko Jambrek, zapovjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, ističe kako je uspješno spašavanje ljudskih života najljepši dio vatrogasne svakodnevnice, dok je nemoć koji vatrogasci osjećaju kada ne mogu nekoga spasiti ono najgore u tome poslu.

- Ovih smo dana imali intervenciju u Ćurlovcu gdje je mlada nastavnica u prometnoj nesreći izgubila život. Prerezali smo automobil, kola hitne pomoći odvezla su troje ozlijeđenih, a ona je ostala. Znali smo da su joj ozljede teške jer joj je volan prignječio prsa. Bila je pri svijesti, a mi joj nismo mogli pomoći jer nismo liječnici - zaključuje Jambrek.

Spašavanje mačke 1225 kn

BJELOVAR - Bjelovarski vatrogasci ove godine spasili su osam životinja. Po kobnoj radoznalosti prednjače mačke, koje su vatrogasci skidali sa stupova javne rasvjete, krovova zgrada, pa i iz kanalizacijskih otvora. Intervencije takve vrste nisu nimalo jeftine. Primjerice, trošak "oslobađanja" mladog mačka koji se zaglavio u kanalizacijskoj cijevi u Biškupovoj ulici u Bjelovaru koštao je 630 kuna, dok je cijena spašavanja mačka koji se zatekao na betonskom podestu iznad trećeg kata u stambenoj zgradi iznosila je čak 1225 kuna. Vatrogasci su tom prilikom koristili autoljestve (655 kuna po satu, jedan sat), zapovjedno vozilo (15 kuna po kilometru, pet kilometara) te ukupno 55 radnih sati za 55 kuna po satu. No, takve intervencije ne plaćaju vlasnici "neodgovornih" životinja, već se koriste sredstva JVP-a. (ik)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:22