VELIKA INVESTICIJA

FOTO, VIDEO: IKEA ZAGREB DOBILA KROV Zavirite u najveći trgovački centar u Hrvatskoj

IKEA Zagreb, udaljena 16 kilometara vožnje od Cvjetnog trga, otvorit će se u ljeto 2014.

Tvrtka IKEA Hrvatska danas je sa zaposlenicima, partnerima i novinarima obilježila završetak jednog od najvećih završnih građevinskih radova – postavljanje krova na buduću robnu kuću IKEA Zagreb.

Robna kuća IKEA Zagreb, udaljena 16 kilometara vožnje od Cvjetnog trga, otvorit će se u ljeto 2014. u poslovnoj zoni Zagreb Istok,

- Hrvatska je prva zemlja koja se pridružuje IKEA obitelji nakon 2006. Htio bih zahvaliti Vladi, općini Rugvica i Zagrebačkoj županiji te svim partnerima, a pogotovo našim zaposlenicima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće“, rekao je u svom uvodnom govoru Dragan Skalušević, direktor tvrtke IKEA Hrvatska. Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, osvrnuo se na dobrobiti koje ova investicija donosi i naglasio važnost otvaranja radnih mjesta te suradnje s obrtnicima i poduzetnicima Zagrebačke županije.

Lars Schmidt, veleposlanik Kraljevine Švedske, istaknuo je kako je IKEA druga ambasada Švedske u Hrvatskoj te kako je zadovoljan što će švedska kultura u Hrvatsku dolaziti u plosnatim paketima.

U robnoj kući IKEA Zagreb, na oko 38 tisuća četvornih metara, bit će smješteni izložbeni i prodajni prostor, igraonica za djecu Småland, restoran s petstotinjak mjesta te trgovina švedskom hranom. U prvoj godini poslovanja očekuje se otprilike 3 milijuna posjetitelja za koje će se brinuti tristotinjak zaposlenika.

Posjetitelji prve robne kuće IKEA u Hrvatskoj inspiraciju i rješenja za uređenje doma moći će potražiti među 9.500 artikala koji čine puni asortiman tvrtke IKEA. IKEA asortiman temelji se na dobro dizajniranim i funkcionalnim proizvodima koje kupci mogu odmah preuzeti po cijenama koje si većina ljudi može priuštiti.

Od 7. do 14. ožujka na Cvjetnom trgu građani će moći prošetati kroz IKEA kućicu i doznati povijest tvrtke, pogledati kartu do buduće robne kuće IKEA Zagreb te saznati kada se očekuje otvorenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:01