KOD IMOTSKOG 150 SELA ODSJEČENO VEĆ TRI DANA > FOTOGALERIJE

FOTO U Splitu ni sutra nema škole. Vojska čisti grad. Kerum: Meni je to sve SMIJEŠNO

Niske temperature nastaviti će se i sljedećeg tjedna, a udar hladnoće nas očekuje sutra ujutro
Mostar, 040212.Mostar je zatrpan snijegom i prometno odsjecen.Na fotografiji: detalj iz grada.Foto: Branimir Boban / CROPIX
 Branimir Boban / CROPIX / R

NOVO >>> 20:03 Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović posjetio je u nedjelju navečer Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Državni centar 112, te istaknuo kako smo jednu lekciju valjda naučili te da se zbog moguće nove vremenske nepogode lokalna samouprava, u koordinaciji s državnom vlašću, treba pripremati za takve događaje.

‘Normalno je da je u Dalmaciji manje uobičajeno da ima snijega nego u drugim djelovima Hrvatske, pa je onda i taj faktor iznenađenja razumljiv, ali pred nama je moguća nova vremenska nepogoda; prema tome sad više nema prostora za nisam znao. Tu smo da se s tim stvarima nosimo zajedno’, kazao je premijer Milanović, koji je DUZS posjetio s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem, javlja tportal.

18:44 Oglasio se i gradonačelnik Splita Željko Kerum koji je za NovuTV rekao: 'Situacija je pod kontrolom, nije ništa alarmantno. Građani Splita nisu navikli na ovo, ali im je drago šta je pao snijeg'.

'Mislim da je ovo sasvim normalno, malo se to preuveličava', smatra Kerum. Na pitanje misli li da nije bilo potrebe za kriznim stožerom kazao je: 'Bit ću vam iskren, meni je to sve skupa malo smiješno, mislim pa šta? Ovo je sasvim normalno, daj Bože da ovako bude i sljedeće godine.'

Originalni članak pročitajte na Dnevnik.hr-u.

17:31 Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) javlja o stanju u dalmatinskim županijama pogođenim velikim snježnim nevremenom.

I dalje su ima problema sa snijegom i ledom na prometnicama kod Benkovca, Gračaca, Obrovca i Stankovaca. Još uvijek nema ni struje u selima u okolici Benkovca i Obrovca.

VOJSKA POMAŽE U ČIŠĆENJU SNIJEGA U SPLITU

200 pripadnika Oružanih snaga RH stiglo je u pomoć u Splitsko-dalmatinsku županiju. Angažirat će se i teški strojevi koji bi trebali doći u županiju s područja Knina, a koji će čistiti prometnicu od Knina prema Sinju i na području Tijavice. Na Vrgoračkom i Imotskom području je oko 120 sela i zaseoka odsječeno već tri dana.

VRGORAC BLOKIRAN SNIJEGOM, OČIŠĆENI SAMO GLAVNI CESTOVNI PRAVCI

Županijski centar 112 Split prima hitne pozive građana koji imaju zdravstvenih problema, ali prioritet imaju osobe s dijalizom i trudnice.

U SPLITU PROMET PARALIZIRAN, KOMUNALNE SLUŽBE NEMOĆNE...NA MARJANU SNJEŽNA IDILA

S postojećim snagama zimske službe u Splitu i županiji nisu u mogućnosti sami u skoro vrijeme omogućiti pristup izoliranim naseljima, te je stoga zatražena dodatna pomoć nekoliko timova zimskih službi iz unutrašnjosti, a posebno se računa na pomoć Grada Zagreba, navodi se u priopćenju DUZS-a. Zbog sigurnosti teško pogođenih područja snijegom sutra neće biti nastave, dok će sve druge javne službe raditi.

Na području Šibensko-kninske županije stanje se polako normalizira. Pripadnici Oružanih snaga RH i djelatnici Hrvatskih cesta i dalje čiste ceste na području općine Kistanje. U tijeku je i čišćenje drniškog zaleđa.

VIDEO Usred snježnog Armagedona koji je zadesio Hrvatsku mnogi su se i dobro ZABAVILI. Pogledajte kako

SELA SKRADINSKOG ZALEĐA SU NAPOKON ODBLOKIRANA

Sutra na području Šibensko-kninske županije neće biti nastave, a dežurati će nekoliko vrtića.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji bez električne energije je i dalje dio Pelješca.

16:20 - Radio Imotski prima na stotine poziva nezadovoljnih građana koji su ogorčeni što u Imotski i Imotsku krajinu ne pristiže pomoć u tehnici i ljudstvu a posebno su ogorčeni što se vojska angažirala oko sređivanja stanja u Splitu i ostalim gradovima a nije poslana u Imotsku krajinu. Veliki broj građana je nezadovoljan i sa aktivnostima lokalnih vlasti, piše Radio Imotski.

16:04 - Iznimno niske temperature gotovo u potpunosti su zaledile Dravu na njezinom potezu od ušća u Dunav kod Aljmaša do središta Osijeka, a prema riječima direktora Hrvatskih voda u Osijeku Zorana Đurokovića očekuje se da će Drava biti zaleđena cijelim svojim tokom kroz Osječko-baranjsku županiju.

SNIJEG ODVEO BROJNE ZAGREPČANE U MAKSIMIR

14:22 - Promet je u većem dijelu zemlje normaliziran kao i opskrba električnom energijom, ali riječ je samo o privremenom olakšanju. Nedjelja je unatoč najavama donijela predah, ali novi sniježni nanosi očekuju se u ponedjeljak i utorak, piše Crometeo.

DRAMATIČNA AKCIJA: HGSS-ovci se noćas punih devet sati probijali kroz snijeg i led kako bi astmatičaru donijeli lijekove

11:18 - Snijeg je konačno prestao padati u Lici pa su nadležne službe mogle bolje čistiti sniježne nanose, piše Tportal.

Nakon pet dana otvorena je dionica autoceste Sv. Rok-Maslenica kao i Jadranska magistrala Senj-Karlobag-Sv. Marija Magdalena koja je otvorena za osobna vozila.

Vlasnici objekata u podvelebitskom području imaju problema sa smrzavanjem vodo-instalacija, a u Gospiću je na terenu 18 ralica.

GSS terencima i skijama doprema hranu i prevozi pacijente.

Niske temperature nastaviti će se i sljedećeg tjedna, a poseban udar hladnoće nas očekuje sutra ujutro.

10:38 - Zimska služba u Sisku i građani očistili su grad od snijega, kojeg je napadalo dvadesetak centimetara. Za razliku od Siska, gradonačelnik Kutine Davor Žmegač nije zadovoljan radom zimske službe u Kutini tijekom sniježne mećave, te se Žmegač ispričao građanima Kutine zbog neugodnosti koje su imali u prometu u subotu, u prijepodnevnim satima.

SNIJEŽNI POKRIVAČ PREKRIO ZADAR

9:37 - Đuro Skeledžija (78), čije beživotno tijelo je u subotu pronađeno 150 metara od kuće u Hrvatskom Blagaju, i službeno je prva hrvatska žrtva velikih hladnoća. Karlovačka policija u nedjeljnom priopćenju potvrdila je kako je liječničkim pregledom u Općoj bolnici Karlovac utvrđeno da je starac preminuo uslijed smrznuća.

---------------------------------------------------------------------------

Nedjelja će nam donijeti vrlo hladno vrijeme, a osjećaj hladnoće na Jadranu dodatno će pojačavati na udare olujna, a podno Velebita i orkanska bura, piše Tportal .

POGLEDAJTE ZIMSKO KUPANJE U SPLITU

Zbog vremenskih nepogoda u Splitsko-dalmatinskoj županiji proglašeno je izvanredno stanje, a Šibensko-kninska županija proglasila je stanje leementarne nepogode. Vrgorac i Imotski prometno su odsječeni od ostatka Hrvatske.

Zimski uvjeti proglašeni su u Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Hrvatskom primorju, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj, a dijelom i u Istri.

MOSTAR ZAROBLJEN POD SNIJEGOM

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca kojim se u smijeru Gorskog kotara, Like, djelomice Slavonije i središnje Hrvatske te sjevernog Primorja mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači.

Više o stanju na cestama pročitajte OVDJE .

HEP javlja kako su radovi na obnavljanju električne mreže u tijeku, a nastavit će se i tijekom nedjelje.

Snijeg je otežao i promet vlakova, koji kasne i do 50 minuta u prigradskom i lokalnom prijevozu, dok brzi vlakovi kasne 35 minuta. Vozni red prate vlakovi na relaciji Rijeka-Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:19