STRAVIČNA NESREĆA

FOTO Stao nasred vijadukta nakon što mu je otpao kotač, udario ga auto i odbacio na drugi vijadukt

Nesretni vozač zaustavio je auto na pretjecajnoj traci na opasnom dijelu autoceste
 Mario Pusic / CROPIX

KARLOVAC - Strašna, nevjerojatna, bizarna - tako bi se mogla opisati prometna nesreća koja se jutros oko 8.30 sati dogodila na Vijaduktu Drežnik, 41. kilometru autoceste Rijeka - Zagreb, samo kilometar nakon naplate Karlovac u smjeru Rijeke, a u kojoj je smrtno je stradao 46-godišnjak iz Zagreba, a teško je ozlijeđena njegova 38-godišnja suputnica.

Vozač Mercedesa zagrebačkih registracijskih oznaka stao je na pretjecajnoj traci autoceste. Prema dostupnim informacijama, ispao mu je stražnji lijevi kotač, nakon čega je izašao vidjeti što se dogodilo. U tom trenutku na njega je naletio Hyundai šibenskih registracija, čiji je vozač pokušao proći s lijeve strane, između zaštitne ograde i zaustavljenog auta. U tom trenutku je udario vozača Mercedesa, odbacio ga na vjetrobransko staklo, a potom i na drugi vijadukt, odnosno kolnički trak koji vodi u smjeru Zagreba gdje je na mjestu preminuo.

Na mjestu nesreće nisu primijećeni tragovi kočenja. Istraga koju vodi sudac Ivan Perković utvrdit će razloge zbog kojih je kotač otpao. Očevici tvrde kako do nesreće nebi došlo da je vozač Hyundaija zaobilazio Mercedes s njegove desne strane.

Kako bilo, sporni kotač se zaustavio stotinjak metara dalje u smjeru Rijeke. Policija je izvijestila da je još jedna osoba ozlijeđena, no nije jasno iz kojeg automobila.

Na mjetu nesreće zatekli smo Šibenčanina Nikolu Bijelića, vozača Hyundaija u potpunom šoku.

- Zašto je stao, ne znam. Odjednom se ispred mene stvorio taj auto. Da ne udarim u njega, skrenuo sam lijevo do zida. Tamo je bio on. Nisam vidio kamo je odletio, gdje je bio, zašto je uopće bio tamo? - drhtavim glasom ispričao je vozač koji je vozio muškarca srednjih godina i dijete.

Zbog očevida promet je usporen u oba pravca, i u smjeru Rijeke, odnosno Splita, te u smjeru Zagreba vozi se samo desnim trakama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 18:09