ČVENK U SLAVONSKOM BRODU

FOTO Srdačan susret i topli stisak ruke Josipovića i Dodika

 Danijel Soldo/Cropix

SLAVONSKI BROD - U slavonskobrodskoj Gradskoj upravi započeli su razgovori predsjednika Hrvatske Ive Josipovića i Milorada Dodika predsjednika entiteta Republike Srpske, BiH. Dvojica predsjednika razgovarat će o onečišćenju iz rafinerije nafte u Bosanskome Brodu , te o povratku izbjeglica.

Iz Republike Srpske tijekom 1992. - 1995. izbjeglo je oko 200 tisuća osoba, a samo s područja Bosanske Posavine oko 180 tisuća Posavljaka. Nakon sastanka, oko 13 sat, Josipović i Dodik odlaze za Zagreb gdje će, u HGK , nazočiti Gospodarskom forumu Republika Hrvatska-Republika Srpska, BiH.

Mimo protokola, predsjednik Ivo Josipović jutros je posjetio slavonskobrodsku HVIDRA-u i njenog predsjednika Ivana Obrovca, predsjednika Savjeta branitelja pri Uredu predsjednika, gdje se zadržao u kraćem razgovoru s braniteljima o njihovim pravima i aktualnim prosvjedima .

Predsjednik je rekao kako svatko ima pravo na prosvjede ali nije dobro kada se u njih umiješa nasilje, te da je iznenađen spoznajom kako je upravo u Slavoniji, hrvatskoj žitnici, vidio najteže oblike siromaštva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 03:48