MARINA LOVRIĆ MERZEL U SKANDALU

FOTO: SPORNI RAČUN Što se sve pilo i jelo na lažnom domjenku u Lipovljanima?

Na impozantnom popisu našlo se svega - od kulenove seke preko napolitanki do pelinkovca

SISAK - Iz računa kojeg je isporučila trgovačka tvrtka Igy Commerce 95 d.o.o. iz Novske, vezano uz narudžbenicu za domjenak u Lipovljanima u kolovozu 2012. godine vidljivo je da se na nepostojećem domjenku pojelo 'kulenove seke' za 274 kune, pancete dalmatinske za 256 kuna, hamburgera pečenog za 219 kuna, čajne kobasice PIK za 250 kuna.

LOVRIĆ MERZEL SE NE DA 'Premijer me podržava. Ovo je psihoza koju stvaraju gubitnici'

Kupljeno je 11,5 kilograma sira za ukupno 600 kuna jela se i kulenova seka Belje, ukupno 2,8 kilograma za 200 kuna. Jele su se Gavrilovićeve srijemske, šampinjoni svježi, juha krem od šampinjona, luk crveni bijeli, rajčica, kruh, kupljen je čips, 100 komada vrhnja za kavu, te po dvjesto komada pvc žlica, tanjura, vilica, noževa.

Kupljeno je i plaćeno četiri kutije Kraševih napolitanki i šest kutija keksa Domaćica. Pilo se vrlo bogato: dvije boce viskija plaćene su 300 kuna, kupljeno je 60 litara coca-cole, 42 litre fante, 72 litre soka od jabuke, 72 litre soka od maraske, pilo se pivo, ukupno 260 boca, 60 boca Jamnice, plaćena je kava, kapučino, Jägermeister, stock, pelinkovac, amaro, kokta, 84 litare vina koje je plaćeno 1.900 kuna.

OTKRIVAMO Načelnik Lipovljana: 'Merzel laže. Općina uopće nema prostor za tako veliki domjenak'

Ukupno je za lažni domjenak koji, prema tvrdnjama načelnika općine Lipovljani Marija Ribara, nije održan, iz županijskog proračuna potrošeno 14.899,78 kuna, koje su, prema tvrdnji Jasmine Jovev, isplaćene jednom visokom županijskom dužnosniku.

Ivan Grebenar, suprug vlasnice tvrtke Igy Commerce iz Novske, rekao nam je u ponedjeljak da je njegova tvrtka sigurno isporučila robu prema računu kojeg je izdala, da nema lažnih računa i neisporuke robe, ali da se konkretnog slučaja ne sjeća, jer je od tada prošlo dvije godine.

Ribar: Domjenak nije organizirala županija

Načelnik Lipovljana u razgovoru za HRT tvrdi da domjenak nije organizirala županija. Nositelj organizacije tog domjenka je bila općina Lipovljani i naš partner je u tome uvijek isti, restoran Petrokemija iz Kutine, ustvrdio je u telefonskom razgovoru načelnik Mario Ribar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 05:08