PRIPREME ZA SLAVLJE OLUJE

FOTO: ŠEST MiG-ova NA ČELU S LEGENDARNOM KOCKICOM PRELETJELO ZADARSKI KANAL Pogledajte kako je izgledao pozdravni prelet naših borbenih aviona

 
 MORH/ N. Matić; HRZ i PZO/ M. Karačić

Piloti Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane izveli su u srijedu prelet sa šest aviona MiG-21 iznad zadarskog kanala u sklopu priprema za 22. obljetnicu vojno-redarstvene operacije 'Oluja'.

Formaciju šest MiG-ova koja je prelet započela u 12.00 sati predvodila je 'kockica', a MORH je na svojim stranicama objavio niz fotografija ovog događaja.

Osim pripremnih uvježbavanja za središnju svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice vojno redarstvene operacije 'Oluja' u Kninu, dežurni borbeni dvojac MiG-ova izveo je iznad Dalmacije i proceduru presretanja četiri MiG-a nakon čega je uslijedio prelet u punoj formaciji od šest MiG-ova iznad Zadra.

Koordinaciju presretanja i navođenja provodilo je Središte za nadzor zračnog prostora Bojne Zračnog motrenja i navođenja (ZMIN) HRZ i PZO-a koje je zajedno s dežurnim borbenim dvojcem integrirana postrojba NATO integriranog sustava protuzračne i proturaketne obrane NATINAMDS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:13