BEZ GRIJANJA U VLAKU

FOTO Promrzli putnici iz nagibnog vlaka konačno stigli u Zagreb nakon 10 SATI PUTOVANJA. Jednome putniku je POZLILO

 Nenad Dugi / CROPIX

NOVO >>> 21:56 Zbog vremenskih neprilika i otežanih uvjeta u kojima je potrebno maknuti s pruge vak koji je jutros iskliznuo između kolodvora Zrmanja i Malovan, otkazana su dva noćna vlaka br. 824 i 825 iz Zagreba prema Splitu i obrnuto, priopćio je .

Supstitucija autobusima zbog loših uvjeta na cestama nije moguća. HŽ se ispričava putnicima i moli ih za razumijevanje.

21:00 - Nakon više od deset sati puta, putnici koji su vlakom krenuli iz Splita napokon su došli u Zagreb. Jednom putniku je, po dolasku na zagrebački Glavni kolodvor, pozlilo. Pogledajte FOTOGALERIJU

17:55 - Putnici iz vlaka koji je iskočio blizu postaje Malovan napokon su krenuli prema Zagrebu. Naime, HŽ je poslao lokomotivu koja je priključena za zamjenski vlak, kojem se pokvario motor, te je kompozicija nastavila putovanje. Međutim, grijanje u zamjenskom vlaku i dalje ne radi te su putnici prepušteni hladnoći.

17:15 - Zamjenski vlak koji je pokupio putnike nagibnog vlaka koji je iskočio iz tračnica na putu prema Zagebu pokvario se u Plaškome. Pri tome je nestalo i grijanje. Putnici su tako doživjeli još jednu nevolju nakon što su preživjeli jutrošnje iskakanje vlaka.

13:39 - Četiri ekipe HGSS-a upućene su prema nagibnom vlaku koji je iskočio iz tračnica nakon što je udario u sniježni nanos. Kako doznaje Služba spašavanja, putnici nisu u ugrozi jer imaju grijanje, ali pomoć je potrebna pri prekrcavanju u drugi vlak, javlja HGSS.

Nagibni vlak na relaciji Split-Zagreb oko 11 sati iskliznuo je iz tračnica u blizini postaje Malovan na pruzi između Knina i Gračaca, piše Slobodna Dalmacija .

Kako neslužbeno doznajemo, u vlaku nema ozlijeđenih, ali svjedoci govore da je prednji vagon naišao na sniježni zapuh, a potom je iskliznuo iz tračnica.

Željeznički promet na tom dijelu Ličke pruge je prekinut.

Putnike, među kojima je i ukrajinska reprezentacija Futsala, će preuzeti nagibni vlak iz Zagreba koji će po njih doći nakon što putnike ostavi u Splitu.

Jutros od 10,15 sati zatvorena je i Dalmatina u pravcu zagreba jer je na dionici između Dugopolja i čvora Vučevica došlo je do proklizavanja šlepera. Do daljnjeg je obustavljen promet u smjeru Zagreba, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 17:01