PRETJERANA REVNOST

FOTO: Premijerkin tjelohranitelj srušio novinarku na tlo

MUP je najavio da će provjeriti sve okolnosti incidenta
 Duje Klarić/CROPIX

Tjelohranitelj Jadranke Kosor u petak je hitro, profesionalnim zahvatom srušio na tlo novinarku Novog lista koja se na porinuću putničkog trajekta Novogradnja 515 u Brodosplitu pokušala približiti hrvatskoj premijerki kako bi je fotografirala.

Sanja Vukčević je zaobišla čuvara i prišla premijerki nastojeći je snimiti iz profila s radnicima, međutim, tjelohranitelj se u trenutku našao kraj nje zgrabio je za ovratnik i fotografski aparat te ju u djeliću sekunde srušio na pod.

Na jednoj nozi i 'u srazu' s čovjekom očito dobro obučenim borilačkim vještinama, naučenom na reakcije bez puno razmišljanja, u djeliću sekunde ležala je na podu, na leđima. Dotični 'gospodin' je samo pogledao, premijerka također, piše Novi list.

- Jasno mi je da zaštitari premijerke Kosor moraju biti oprezni, ali ovakvo ponašanje prema novinarima koji također obavljaju svoj posao je nedopustivo – rekla je novinarka kojoj su kolege pomogle da ustane.

Ministarstvo unutarnjih poslova u petak navečer je na vijest reagiralo priopćenjem prema kojem će detaljno provjeriti sve okolnosti incidenta u Splitu.

U povodu toga događaja obavit će se i razgovori sa sudionicima i svjedocima te će se, ukoliko se utvrdi da je došlo do propusta u primjeni policijskih ovlasti, protiv djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti MUP-a primijeniti odgovarajuće stegovne mjere, priopćeno je iz kabineta ministra unutarnjih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 18:33