GRADSKA TRŽNICA

FOTO: POMAMA ZA TRADICIONALNOM USKRSNOM FRITAJOM U PULI Pripremljena od 1500 jaja i 20 kila šparoga, 500 porcija je brzo planulo

 
 Danijel Bartolic / CROPIX

Tradicionalna fritaja sa šparogama pripremljena je u subotu na pulskoj gradskoj tržnici za sve posjetitelje - brojne Puljane i turiste - koji su se toj manifestaciji odazvali u velikom broju tako da je podijeljeno čak 500 porcija te slasne proljetne delicije,

U pripremi fritaje od 1500 jaja stavljeno je 20 kilograma šparuga, pet kilograma mladog luka i sedam litara maslinovog ulja, a sve se na laganoj vatri pažljivo miješalo najmanje 45 minuta.

Pula, 200419
Jutros je na pulskoj trznici spremljena tradicionalna fritaja sa sparogama od 1500 jaja. Podijeljeno je 500 porcija proljetne delicije, a velik broj okupljenih je zaplesao uz glazbenu pratnju Serda Valica.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX
Pula, 200419
Jutros je na pulskoj trznici spremljena tradicionalna fritaja sa sparogama od 1500 jaja. Podijeljeno je 500 porcija proljetne delicije, a velik broj okupljenih je zaplesao uz glazbenu pratnju Serda Valica.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX
Pula, 200419
Jutros je na pulskoj trznici spremljena tradicionalna fritaja sa sparogama od 1500 jaja. Podijeljeno je 500 porcija proljetne delicije, a velik broj okupljenih je zaplesao uz glazbenu pratnju Serda Valica.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX

U pripremi fritaje su, među ostalima, sudjelovali i zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci i direktor tržnice Renato Perc.

Prekrasan proljetni dan, produženi vikend i nadolazeći blagdan Uskrsa, bili su savršen povod za ugodnu šetnju i druženje.

Pula, 200419
Jutros je na pulskoj trznici spremljena tradicionalna fritaja sa sparogama od 1500 jaja. Podijeljeno je 500 porcija proljetne delicije, a velik broj okupljenih je zaplesao uz glazbenu pratnju Serda Valica.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX
Pula, 200419
Jutros je na pulskoj trznici spremljena tradicionalna fritaja sa sparogama od 1500 jaja. Podijeljeno je 500 porcija proljetne delicije, a velik broj okupljenih je zaplesao uz glazbenu pratnju Serda Valica.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX
Pula, 200419
Jutros je na pulskoj trznici spremljena tradicionalna fritaja sa sparogama od 1500 jaja. Podijeljeno je 500 porcija proljetne delicije, a velik broj okupljenih je zaplesao uz glazbenu pratnju Serda Valica.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX

Osim fine marende, Puljani i njihovi gosti zaplesali su na trgu gdje je organiziran prigodni zabavni program, a mogli su posjetiti i program pod nazivom "Mirisi i okusi Istre".

U Istri se za uskrsne blagdane očekuje dvostruko više turista nego lani, što je i očekivano s obzirom na ovogodišnji kasni blagdan.

Pula, 200419
Jutros je na pulskoj trznici spremljena tradicionalna fritaja sa sparogama od 1500 jaja. Podijeljeno je 500 porcija proljetne delicije, a velik broj okupljenih je zaplesao uz glazbenu pratnju Serda Valica.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX
Serda Valica
Pula, 200419
Jutros je na pulskoj trznici spremljena tradicionalna fritaja sa sparogama od 1500 jaja. Podijeljeno je 500 porcija proljetne delicije, a velik broj okupljenih je zaplesao uz glazbenu pratnju Serda Valica.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX

Najviše gostiju tradicionalno stiže iz Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke. Ove se godine, s obzirom na nove avionske linije, za Uskrs očekuju i više turista iz ostalih zemalja, posebno Velike Britanije.

Po riječima direktora Turističke zajednice Istarske županije Denisa Ivoševića na poluotoku će biti otvoreno tridesetak velikih hotela, mali obiteljski hoteli, a mnogi će gosti odmarati i u kampovima te kućama za odmor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 05:07