OTAC MALOG GABRIJELA

FOTO: OVRHA NAD DJETETOM 'Zašto je policija mog bolesnog oca sat vremena držala u marici, bosog na minus 5'

 Dragan Matić / CROPIX

MOŠĆENICA - Dalibor M. iz Mošćenice, otac trogodišnjeg dječaka Gabrijela, kojeg su već dva puta sudski ovršitelji i policija neuspješno pokušali oduzeti ocu i predate majci Vedrani sukladno rješenju Općinskog suda u Sisku, uputio je Ravnateljsvu policije i načelniku PU Sisačko-moslavačke pritužbu na postupanje policije u pokušaju oduzimanja djeteta 20. studenoga.

DRAMA U MOŠĆENICI Otac se sa sinom zabarikadirao u kuću. Dječak: 'Ne idem mami!'

Veli kako su policajci ušli u dovrište i sami počeli postupak ovrhe, bez nazočnosti sudskog ovršitelja, koji je došao desetak minuta poslije njih. Piše dalje kako su policjaci primjenjivali silu nad njegovim ocem, koji je u svojem dvorištu stajao pred vratima svoje kuće i pitao što hoće.

Posebno je ogorčen što su policajci dopustili da im u odguravanju njegova oca od ulaznih vrata kuće pomaže i djelatnik Komunalca, civil, koji je doveden da na silu otvori ulazna vrata, te što su njegovog oca Marijana bosonogog odvukli u policijsku maricu parkiranu na cesti, te ga zaključali i sat vemena džali u otvorenom vozilu, iza rešetkastih vrata.

Iz policijskog vozila Marijan M. pušten je tek kada su došla kola hitne medicinske pomoći. Dalibor M,. prosvjeduje i zbog činjenice da su policajci zabranili pristup dvorištu njegove kuće novinarima pozvanim da prate čin ovrhe nad djetetom.

NEUSPJELA OVRHA NAD DJETETOM Otac se sa sinom (3) zabarikadirao u kući, policija privela djeda

Nadalje, Dalibor M. traži da Služba za nadzor Ureda ravnatelja policije utvrdi temeljem koje sigurnosne prosudbe su poduzete represivne mjere sredstava prisile prema Marijanu M. (65), osobi teško narušenog zdravstvenog stanja (hrvatski ratni vojni invalid, vojni zarobljenik, zatočenik srpskih logora) slabe tjelesne konstitucije, koji u trenutku poduzimanja represivnih mjera, nije pružao nikakav otpor, niti je svojim ponašanjem ukazivao da ima namjeru sprječavati policiju u obavljanju policijskog posla, a pogotovo ih napasti. “Želim da utvrdite zašto je Marijanu M. zabranjeno da obuje cipele, zašto mu nisu dali vode kada je tražio”, stoji u predstavci upućenoj iz Mošćenice, Ravnateljstvu policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 14:54