IZAŠAO IZ BOLNICE

FOTO: OVO JE LUKA, STUDENT KOJEG SU DIVLJAČKI PRETUKLI HULIGANI Probudio se iz kome: 'Hvala Bogu, operacije su prošle dobro...'

Bestijalno su ga napala i pretukla usred bijelog dana u Šibeniku dva njegova vršnjaka
 Milan Šabić / CROPIX

Luka Mihaljević, 19-godišnji student iz Drniša, kojeg su 9. listopada bestijalno napali i pretukli usred bijelog dana u Šibeniku dva njegova vršnjaka, u četvrtak je otpušten iz KBC-a Split te se u pratnji roditelja, oca Roberta i majke Mirjane, zaputio prema Krapinskim Toplicama na daljnje liječenje.

- Naš Luka dobro se oporavio nakon teških ozljeda i operacija kojima je bio podvrgnut. Sada ga čega tri tjedna rehabilitacije u Krapinskim Toplicama, nadamo se i molimo se Bogu, da sve ove teške ozljede neće imati u konačnici većih posljedica za njegovo zdravstveno stanje. I splitski liječnici, kojima sam od srca zahvalan, prije otpusta iz bolnice bili su optimistični glede daljnjeg Lukinog oporavka – kazao nam je Lukin otac, Robert Mihaljević.

Luka je bolničkim vozilom prebačen do Krapinskih Toplica; FOTO: Milan Šabić / CROPIX

Za podsjetnik je da su ovog mladog Drnišanina napali i pretukli 9. listopada u Šibeniku ispred studentske menze njegovi vršnjaci L.K. i A.K. koji se nalaze u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog kaznenog djela nanošenja osobito teških i po život opasnih ozljeda. Prilikom napada Luka je zadobio teške ozljede lubanje i čeljusti, a nakon što su splitski neurokirurzi obavili dvije te maksilofacijalni kirurg jednu operaciju Luka je probuđen iz inducirane kome i njegovo kliničko stanje u stalnom je poboljšanju.

Majka Mirjana, Luka, otac Robert; FOTO: Milan Šabić / CROPIX

Lukini napadači, 19-godišnji L.K. i A.K. još uvijek se nalaze u jednomjesečnom istražnom zatvoru koji istječe 11. studenog. Nakon toga istražni sudac šibenskog Županijskog suda odlučit će da li će ovom dvojcu produžiti istražni zatvor ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

Luka Mihaljević i dr. Vlatko Ledenko; FOTO: Milan Šabić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:25