PRVA VOŽNJA

FOTO: OSIJEK DOBIO NOVU TRAMVAJSKU DIONICU Anto Đapić i Ivica Vrkić glumili kontrolore karata

Osijek je u posljednjih osam godina dobio novih devet kilometara tramvajske mreže
 Vlado Kos / Cropix

VIŠNJEVAC - Simbolično obojani crveni tramvaj ukrašen višnjama, kojim je u prvih stotinjak metara upravljao mladi i iznimno talentirani osječki izumitelj i inovator Marko Pinjuh, označio je u nedjelju prijepodne završetak radova na izgradnji tramvajske pruge kroz osječko prigradsko naselje Višnjevac. Tramvajskom prugom koja je u ovoj fazi izgrađena do središta mjesta, Višnjevac je, osim administrativno, sada i fizički postao urbana sredina.

Pogledajte fotogaleriju

Riječ je o projektu Grada Osijeka, kojeg je sufinancirala Osječko-baranjska županija, a ukupna mu je vrijednost 57 milijuna kuna. Osim pruge u dužini od gotovo 3 km, izgrađena su tri kružna toka, obnovljena cesta, izgrađena biciklistička staza i nogostupi, postavljena nova javna rasvjeta te vodovodne i kanalizacijske cijevi...

Gradonačelnik Ivan Vrkić i predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić za prigodu prve vožnje na novoj pruzi bili su kondukteri

Glavni izvođač radova bila je osječka Gradnja, a njihovi najveći kooperanti tvrtke iz Višnjevca, odakle je i Denis Šimenić, projektant pruge iz tvrtke Rencon.

U svom govoru gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je za ovu prigodu skupa s predsjednikom Gradskog vijeća Antom Đapićem bio kondukter, zahvalio se Višnjevčanima na strpljenju, ali i, zaboravivši politička neslaganja i sukobe, svom prethodniku Krešimiru Bubalu (HDSSB) za čijeg je mandata projekt započeo.

Osijek je u posljednjih osam godina, računajući dionicu do Bikare, dobio novih devet kilometara tramvajske mreže, a najavljeno je i njezino daljnje širenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 17:22