JOŠ JEDNA DRAMA

FOTO: NOVA DELOŽACIJA Živi ziduspio odgoditi izbacivanje obitelji,došao i poznati hrvatski glumac

Zagreb, 150115.Zivi zid je uspio sprijeciti delozaciju obitelji Lovric - Vezaj iz gradskog stana od 27 kvadrata u ulici Vile Velebita 13. Na fotografiji: Vesel Vezaj ispred zgrade nakon obustave delozacije.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Nakon što pregovori s policijom nisu uspjeli jutros je započela prislina deložacija obitelji Vezaj-Lovrić, javlja N1.

No, Živi zid javio je oko 13 sati da se interventna policija povukla te da je deložacija odgođena. "Velika pobjeda Živog zida. Hvala svima, danas smo se opet uvjerili da samo solidarnost može spasiti ovo društvo od propasti", napisali su.

"Nevjerojatna pobjeda i dosad neviđen slijed događaja, iako je u početku policija ustrajala na nasilju i krenula sa hapšenjima, Grad Zagreb očito je shvatio kakvu ludost čini i dao policiji direktivu da prestane s privođenjima. Stan je trenutno pun ljudi, čeka se odgoda sa suda!

Ovo je prvi put da je pritisak javnosti i medija djelovao na ovrhovoditelja da odustane od deložacije tijekom samog provođenja ovrhe. Interventna se povukla", javljaju s mjesta događaja aktivisti Živog zida.

Na Facebook profilu Živi zid ranije je napisao: "Vrlo je vjerojatno da će se Grad Zagreb odlučiti za nasilje kako bi obitelj koja nema za režije izbacio na ulicu, isti scenarij uskoro čeka i tisuće drugih zagrebačkih obitelji. Ne smeta ih ni prisutstvo medija, ni Živi zid. Razlog je jednostavan, u Saboru i gradskoj skupštini sjede isključivo političari koji su za deložacije..."

FOTOGALERIJA: Živi zid je uspio spriječiti deložaciju obitelji Lovrić - Vezaj iz gradskog stana od 27 kvadrata u ulici Vile Velebita 13. Foto: Dragan Matic

Deložacija se događa u blizini Osnovne škole Vjenceslava Novaka u zagrebačkom kvartu Dubrava. Na mjesto događaja je stigla i interventna policija i kamion za selidbe. Na stranicama Živog zida napisano je: ''Interventna je pred vratima. Nasilje će započeti svakoga trenutka'', javlja N1.

Dragan Matic / CROPIX
Zagreb, 150115.Zivi zid je uspio sprijeciti delozaciju obitelji Lovric - Vezaj iz gradskog stana od 27 kvadrata u ulici Vile Velebita 13. Na fotografiji: Leon Lucev na mjestu dogadjaja, po vlastitom kazivanju dosao je prikupiti informacije za film na kojemu radi.Foto: Dragan Matic / CROPIX

Na fotografiji: Leon Lučev na mjestu događaja, po vlastitom kazivanju došao je prikupiti informacije za film na kojemu radi . Dragan Matić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:23