AFERA FIMI MEDIA

FOTO Nevenka Jurak i Mladen Barišić priznali sve za što ih USKOK tereti pa pušteni iz pritvora

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić i njegova prijatlejica, vlasnica famozne tvrtke Fimi Media Nevenka Jurak ozarenih lica, sretni i nasmijani stavili su danas oko 18.40 sati svoj potpis na zapisnik, odnosno rješenje suca istrage koji im je ukinuo istražni zatvor.

Tijekom današnjeg dana oboje su bili na “završnom” ispitivanju u prostorijama USKOK-a. Kako doznajemo, i Barišić i N. Jurak u cijelosti su, okolnosno i s puno detalja, priznali sve za što ih USKOK tereti u aferi Fimi Media. Ne samo da su priznali da je preko Fimi Medije na namještenim natječajima iz javnih poduzeća, državnih ustanova i tvrtki koje su s njima poslovale izvučeno na desetke milijuna kuna, već su ispričali i gdje je novac završio. Barišić je, kako smo već izvještavali, rekao da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu predao gotovog novca u visini od nekoliko milijuna eura.

Nakon takvih priznanja, USKOK je danas nadležnom sucu istrage Županijskog suda predložio da Barišiću i N. Jurak ukine istražni zatvor. Oko 18 sati sudac istrage Krešimir Devčić održao je ročište nakon kojega je i prihvatio spomenuti prijedlog. N. Jurak bila je u istražnom zatvoru od početka kolovoza, dok je Baričić uhićen prije nešto manje od dva mjeseca.

Barišićev odvjetnik Ante Madunić izjavio je kako je istražni zatvor njegovu klijentu ukinut na prijedlog USKOK-a.

-Obvezni su se javljati na sve pozive. Istraga još nije završena pa vam više ne mogu ni reći - izjavio je Madunić dodajući da o eventualnoj fizičkoj zaštiti njegova klijenta nije bilo govora. Podsjetimo, bivši direktor HEP-a Ivan Mravak, koji je tkaođer sve priznao i izravno teretio bivšeg šefa Vlade Sanadera kao nalogodavca u slučaju HEP-TLM, po izasku iz Remetinca dobio je policijsku zaštitu.

Branitelj Nevenke Jurak, odvjetnik Ivo Farčić kazao je da su razgovarali o tome je li možda potrebna zaštita, ali su zaključili da za to nema razloga. Ako se ukaže potreba, tražiti ćemo zaštitu, dodao je Farčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 12:56