U UTRCI ZA VRH HDZ-A MILINOVIĆ I MILOŠEVIĆ

FOTO Kosor: Rejting HDZ-a u javnosti sigurno će skočiti nakon stranačkih izbora!

Sve članove Predsjedništva je na današnjoj sjednici na stolu dočekalo pismo Domagoja Ivana Miloševića. Navodno je on u tom pismu i službeno objavio svoju kandidaturu za šefa stranke
 Admir Buljubasic / CROPIX

>>>NOVO<<< 14:58 - Predsjednica HDZ-a i bivša premijerka Jadranka Kosor pojavila se pred novinarima nakon sjednice Predsjedništva najveće oporbene stranke u Hrvatskoj.

- Moji konkurenti na unutarstranačkim izborima misle da je došlo njihovo vrijeme, ali vjerujem da će to dodatno osnažiti stranku i da ćemo i nakon izbora biti jaka stranka. Naš rejting u javnosti će sigurno skočiti - rekla je Kosor i potvrdila Miloševićevu kandidaturu.

Također, dodala je kako će Predsjedništvo 23. siječnja odlučiti o točnom datumu održavanja unutarstranačkih izbora.

- Sigurna sam da će izbori u HDZ-u biti u demokratskom ozračju. Osobno ću se za to zauzeti - rekla je Kosor.

Na pitanje novinara je li dobila pismo Domagoja Ivana Miloševića u kojem je najavio svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a, odgovorila je potvrdno.

Napomenula je da na današnjoj sjednici Predsjedništva nisu razgovarali o bilo čijoj kandidaturi, jer se ona stječe na Saboru HDZ-a na kojem se treba prikupiti broj potpisa propisan Statutom stranke.

Pozvala je sve od temeljnog ogranka do vrha stranke koji to žele da se kandidiraju, što će, kako je rekla, dodatno osnažiti HDZ.

14:25 - Prvi je iz središnjice stranke izašao Darko Milinović. Bivši ministar zdravstva kratko je izjavio da su mu kolege čestitale na kandidaturi.

--------------------------------------------------------------------------------

Sjednica Predsjedništva HDZ-a počela je jutros u središnjici stranke. Pretpostavlja se kako će se na sjednici raspravljati o unutarstranačkim izborima koji će se prema riječima predsjednice Jadranke Kosor i pravilima Statuta sigurno održati tijekom ove godine, a u javnosti se špekulira kako će se sabor HDZ-a održati potkraj svibnja ili početkom lipnja.

Zasad su, uz Kosor, svoju kandidaturu za mjesto čelnog čovjeka stranke istaknuli Darko Milinović i Tomislav Karamarko, a nagađa se i kako bi se u utrku mogao uključiti i Domagoj Ivan Milošević.

Članovi Predsjedništva prilikom ulaska u središnjicu HDZ-a nisu htjeli davati izjave.

Kako doznaje HRT , sve članove Predsjedništva je na današnjoj sjednici na stolu dočekalo pismo Domagoja Ivana Miloševića. Dnevnik.hr javlja kako je on u tom pismu i službeno objavio svoju kandidaturu za šefa stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 19:14