REZANJE VRPCA

FOTO Kosor otvorila stajanku vrijednu 90 milijuna kn i opet poručila: Hrvatska polako, ali sigurno izlazi iz krize

Stajanka za zrakoplove vrijedna je 90 milijuna kuna i prostire se na površini od 34.000 četvornih metara
 Ante Čizmić/CROPIX

SPLIT - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je otvorila novi terminal u splitskoj zračnoj luci. Riječ je o stajanci za zrakoplove vrijednoj 90 milijuna kuna koja se prostire na površini od 34.000 četvornih metara. Premijerka je posebno istaknula kako je izgradnju nove stajanke financirala većinom sama zračna luka Split dok je 'Vlada RH tek nešto pomogla'.

Dodala je i kako je nova stajanka za zrakoplove od iznimne važnosti za unaprjeđenje turizma u tom dijelu Hrvatske, ali i sveopćeg hrvatskog gospodarstva.

Kosor je u svom obraćanju javnosti istaknula kako je do srpnja ove godine kroz splitsku zračnu luku prošlo 274 tisuće putnika, što je rekordan promet u povijesti hrvatskih zračnih luka u jednom mjesecu, te da to dovoljno govori o uspješnosti ovogodišnje turističke sezone.

- Do kraja ove godine u našim zračnim lukama očekujemo gotovo šest milijuna putnika ili oko 500.000 putnika više nego 2010. - izjavila je Kosor.

Premijerka je napomenula i kako se Hrvatska 'polako, ali sigurno' približava cilju izlaska iz krize o čemu govori i rast BDP-a u drugom tromjesečju od 0,8 posto .

- U tom smislu Vlada će raditi ono što joj je zadaća - na državnom proračunu i daljnjem privlačenju potencijala za jačanje gospodarstva. U tomu imamo uspjeha, jer sve obveze ispunjavamo - istaknula je.

Ravnatelj splitske zračne luke Lukša Novak naglasio je kako će od sada u Split moći slijetati i veći zrakoplovi jer nova stajanka ima može izdržati težinu od oko 400 tona.

- Kroz splitsku zračnu luku do kraja ove godine očekujemo promet oko 1,3 milijuna putnika, a planirano je da do 2014. godine taj promet poraste na 1,5 milijuna putnika godišnje - zaključio je Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 01:03