NIŠTA SE NE PRIMA

FOTO Kosor na Saboru HDZ-a: Sve afere i mutni poslovi od oporbe se odbijaju kao da su od teflona!

Zagreb, 231011.Mala dvorana Doma sportova.Sabor HDZ-a za I. izbornu jedinicu za predstojece parlamentarne izbore u prosincu.Na slici: predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

- Borba protiv korupcije će doći pred vrata svake stranke i svakog pojedinca. Ali sve afere i mutni poslovi od oporbe se odbijaju kao da su od teflona, ništa se ne prima - izjavila je premijerka Jadranka Kosor na posljednjem mini Saboru HDZ-a održanom u zagrebačkom Domu sportova, nakon kojeg kreće izborna utrka.

- Mi smo spremni i ja prva, da se za poneku ružnu riječ i gestu ispričamo. Predložili smo da to učine i drugi - poručila je Kosor i nastavila - 'Hvala, oprosti, molim, izvoli', to se uči u vlastitom domu!

Kosor je pozvala Kukuriku koaliciju da nađe snage i hrabrosti ispričati se za uvrede izrečene HDZ-u jer bi to bio 'Mali korak za čovječanstvo, ali veliki za Kukuriku koaliciju'.

Odbacila je kritike da je HDZ srušio parlamentarnu demokraciju, kao i zahtjev oporbe da se zbog toga ispriča.

- Oni se nama i hrvatskom narodu trebaju ispričati jer su napustili sabor 25. lipnja '95 kad se glasalo za samostalnost i neovisnost Hrvatske - zaključila je premijerka.

Osim premijerke okupljenima su se obratili i drugi čelnici HDZ-a, pa je tako među ostalima, Željko Turk okupljenima poručio kako je 'HDZ znao voditi Hrvatsku danas, a znat će i sutra pod vodstvom Jadranke Kosor'.

Najoštriji je vjerojatno bio potpredsjednik vlade Gordan Jandroković , koji je napao SDP zbog Zagreba 'koji je sramota SDP-ove vlasti'.

- Od Zagreba su napravili utvrdu neznanja, nesposobni i partijskog kadroviranja. Pokazali su kako bi upravljali da osvoje vlast, ali neće!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 10:29